fbpx
Сьогодні
09:19 08 Гру 2019

У Києві запустили онлайн-карту парків і скверів

У Києві в тестовому режимі почав працювати електронний реєстр зелених зон

Реєстр у вигляді мапи знаходиться в інформаційно-аналітичній системі «Майно».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова комісії Київради з питань екологічної політики Костянтин Яловий.

«Електронний реєстр зелених зон працює! Поки у тестовому режимі. Але вже можна заходити на сайт та шукати інформацію про парки, сквери і зелені насадження, які знаходяться біля вашого будинку», – написав Яловий.

Він зазначив, що в цій базі даних можна дізнатись адресу та площу зеленої зони, її цільове призначення та суб'єкт, який користується ділянкою.

Для зручності в системі можна обрати фільтри і дивитись території за певним видом: зелені насадження, природно-заповідний фонд, парки або озеленені території.

Крім того, є можливість додавати шари, які не пов'язані з зеленими зонами, наприклад, пам'ятки культурної спадщини чи заклади освіти.

Раніше Костянтин Яловий також повідомляв, що реєстр зелених зон – це відкрита геопросторова база, де міститься інформація про «зелені» об'єкти Києва.

«Відкрита геопросторова база буде обмінюватись даними з платформою Kyiv Smart City. Також хочемо інтегрувати реєстр до «Містобудівного кадастру», – написав голова екологічної комісії.

Депутат відзначив, що мета реєстру – зробити інформацію про зелені зони відкритою для киян.

«Створення реєстру дозволить планувати подальший розвиток зеленого господарства Києва, зокрема, спостерігати онлайн за створенням нових об'єктів природно-заповідного фонду», – додав Яловий.

Нагадаємо, 17 жовтня в Україні запустили онлайн-карту рубок лісу, за допомогою якої можна виявити нелегальні вирубки. До реєстру підключено вже 10 областей.

19 листопада президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону суцільної вирубки лісів в Карпатах.

Водночас, екологи заявили, що під виглядом збереження лісів Рада спростила вирубку Карпат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: