fbpx
Сьогодні
21:49 08 Гру 2019

Омелян заявив, що угода України з МВФ "більше брехня, аніж правда"

Екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що угода України з МВФ "більше брехня, аніж правда".

За його словами, домовленість досягнута лише на технічному рівні. І це планувалося зробити ще у вересні.

"Перед тим, як МВФ узгодить нову трирічну програму обсягом 5,5 млрд дол для України, українська влада повинна виконати свою домашню роботу, т.зв. prior actions. А це і питання банківського сектору (уявляєте, Зеленський каже Коломойському good-bye), і питання верховенства права (якраз нещодавно Венеційська комісія висловила своє «фе» суддівській реформі Зеленського), і питання землі (соррі, але проблеми індіанців шерифа не хвилюють), і питання енергетики (так як там Оржель, звільняє Коболєва на прохання росіян чи ні?), і питання тарифів на опалення (так, з 1 січня 2020 року вони – ринкові) і багато інших насправді правильних, але болісних для рейтингу речей.

І лише після цього, правління МВФ розгляне і, у разі позитивного висновку і виконання Києвом усіх зобов'язань, МВФ виділить черговий кредит за новою програмою", – пояснює Омелян.

І зазначає, що "є маленький ньюанс".

"Програми не має, для того, щоб вона була, треба ще добряче попрацювати, спітніти і навіть червоніти. Але ж піар – наше все. Нещодавно уряд теж тричі підписував одну і ту ж кредитну лінію з іншою поважною МФО. Всі тішилися, що це це купа грошей і завтра, а виявилося, що втричі менше і набагато пізніше. Кому цікаво, перегляньте заяви МВФ і ОПУ щодо цієї телефонної розмови і самостійно знайдіть більше 10 відмінностей", – підкреслює екс-міністр.

Нагадаємо, що Україна та МВФ домовились про нову програму співпраці на 3 роки.

Маркарова розповіла деталі нової програми співпраці України та МВФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: