fbpx
Сьогодні
Відео 18:43 08 Гру 2019

На Банковій нацгвардія силоміць розібрала сцену активістів

На Банковій Нацгвардія та поліція оточила Офіс президента, скинула зі сцени координаторів Руху опору капітуляції та розібрала сцену.

Також правоохоронці не дають людям розміститися та поставити намети.

"Ми та представники інших організацій завчасно подали більше 10 заявок на проведення мирних зібрань із зазначенням усіх конструкцій необхідних для їх проведення. Однак, поліція вдалася до методів режиму Януковича і розібрала сцену мітингу та затримала автомобіль з регламентом для проведення акції", – заявив член координаційної ради "Руху опору капітуляції" Микола Марченко.

Як член координаційної ради Рух Опору Капітуляції виступив щойно під Офісом Президента проти антиконституційних дій…

Posted by Mykola Marchenko on Sunday, December 8, 2019

Журналіст Сергій Висоцький, що команду "зачистити" Банкову від сцени та наметів віддав голова Офісу президента Андрій Богдан.

Ситуація на Варта на Банковій виглядає наступним чином. По моїм даним команду зачистити Банкову від сцени та наметів…

Posted by Sergey Vysotsky on Sunday, December 8, 2019

"За моїми даними команду зачистити Банкову від сцени та наметів через УДО віддав Богдан. Виконала Нацгвардія. Як завжди нахабний ідіот на чолі адміністрації – головна загроза президентові. Якщо сьогодні на Банковій почнеться насилля – це буде пряма відповідальність Богдана та Зеленського", – повідомив Висоцький.

За словами політичного експерта Андрія Смолія, на Банковій нацгвардія та поліція оточила Офіс президента, скинула зі сцени координаторів "Руху опору капітуляції" та розібрала сцену.

На Банковій нацгвардія та поліція оточила Офіс президента, скинула зі сцени координаторів Руху опору капітуляції та…

Posted by Андрій Смолій on Sunday, December 8, 2019

Також правоохоронці не дають людям розміститися та поставити намети.

"Ми це вже проходили. У 2013 році за часів Януковича. Сьогодні влада панічно боїться. Це не демократія. Це авторитаризм", – написав Смолій.

Представники руху "Ні капітуляції" планують проводити акцію "Нічна варта" – ночувати під Офісом президента і перебувати там аж до закінчення саміту "нормандської четвірки" у Парижі 9 грудня.

На трансляції, яку вела спільнота "Варта", було видно, як силовики в балаклавах оточили сцену і розбирають її.

Протестувальники кричали "Ганьба" і "Зелю Геть", але сутичок не було.

ОНОВЛЮЄМОПід Офісом президента України, де вже за годину мала початися мирна громадська акція проти капітуляції України, замєс. Нацгвардія нібито почала розбирати сцену. Всі стягуємося туди!17:53: Поліціянти сцену вже розібрали і потрощили.18:12: З'явилась інфа, що затримали машини з наметами та водія. Люди все одно настроєні лишатися на ніч.19:11: Зі сторони вул. Лютеранської якийсь "двіж", газ вже розбрискують.20:15: Монтують нову сцену, поліція вже не перешкоджає. Поки що.

Posted by Відсіч on Sunday, December 8, 2019

Згодом інцидент пояснив один з координаторів руху "Ні – капітуляції" Мирослав Гай в ефірі каналу "Прямий", пише ВВС.

За його словами, вони подавали заявку на спорудження сцени і поліція навіть допомагала її привозити, але в якийсь момент надійшла команда сцену демонтувати.

"Людей відтиснули, розібрали та винесли сцену, відвезли у відділок якийсь, але це ж приватна власність. Сцена була напіврозібрана, вели консультації, де її ліпше поставити. Йшов діалог і його розтоптали", – каже пан Гай.

На сцені збирались співати, показувати українські фільми та читати лекції.

Нагадаємо, у Києві на Майдані почався протест напередодні "нормандської зустрічі".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: