fbpx
Сьогодні
Фото 19:28 08 Гру 2019

В Україні вийшов комікс про вівчарку Геру, яка розповідає історії з життя правоохоронців

Полтавські правоохоронці створили дитячий комікс про життя поліцейської службової собаки. 2-річна вівчарка Гера живе в місті Миргород Полтавської області та служить у поліції.

Про життя дитячої улюблениці ти історію створення коміксу Gazeta.ua розповів керівник відділу комунікації головного управління національної поліції Полтавської області Юрій Сулаєв.

Гера – породиста німецька вівчарка. Їй два роки. Зараз вона працює в кінологічній службі Миргородського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області разом з кінологом Назаром Зубрічовим.

"Геру знає увесь Миргород – мер міста, депутати, школярі. Діти її просто обожнюють, чекають у школі на всі уроки з поліцейськими. Про неї складають легенди", – розповідає полковник Сулаєв.

вівчарка Гера

Ідея зробити Геру відомою належить інспектору відділу комунікації ГУ НП в Полтавській області Ларисі Петренко. Вона працює з відділом превенції ювенальної поліції та бере участь в освітніх заходах для дітей та молоді. До заходів постійно долучали молоду вівчарку Геру, яка виявилася напрочуд комунікабельною та розумною.

Лариса розповіла про собаку колезі по відділу комунікації Поліні Ларіній. Так народилася ідея створити комікс. Яку із задоволенням втілив ще один їх колега Роман Грішин.

Зараз творче тріо працює в співавторстві: Лариса Петренко передає інформацію про щоденну службу вівчарки Гери – фото та відеоматеріали, повідомлення про реальні події. Поліна Ларіна пише сюжети та тексти, Роман Грішин створює графічні комікси. Використовує малюнки та реальні фотографії.

вівчарка Гера

Хоча готові вже декілька епізодів, поки що на сайті Полтавської нацполіції доступний лише перший. Розповідає про те, як Гера розпочала службу.

"В 2017 році молодим цуценятком Геру з Вінниці привезли на Донбас. Там в одному з добровольчих батальйонів служив наш кінолог Назар Зубрічов. Собаку привезли, щоб створити в Донецькій області кінологічний центр. Отак із Гери та ще одного собаки на ім'я Туман розпочалася історія кінологічної служби Донбасу. Коли Назар закінчив службу в батальйоні та повернувся в рідний Миргород, Гера приїхала разом із ним. Адже інструктор та його собака нерозривно пов'язані", – пояснив прес-офіцер.

Комікс "Пригоди службової вівчарки Гери" розрахований на дітей від 6 років та їх батьків. Через історію службової собаки розповідатиме про роботу правоохоронців та даватиме дітям важливі поради.

Публікувати нові епізоди планують щотижня. Знайти комікс можна за окремим посиланням.

Освітяни Миргорода вже заявили, що при наповненні інформацією комікс видадуть у паперовому вигляді – для цього навіть знайшли спонсорів.

вівчарка Гера

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: