fbpx
Сьогодні
20:54 07 Гру 2019

В ООН розповіли про допомогу Україні у подоланні наслідків конфлікту на Донбасі

Помічниця генсека ООН та директорка Регіонального бюро ПРООН з питань Європи та СНД Мір'яна Споляріч Еггер розповіла про допомогу Україні у подоланні наслідків конфлікту на Донбасі.

Вона зазначила, що ПРООН є ключовою точкою розвитку ООН.

"Дуже важливо – особливо на сході України, де я провела два дні – покращити місцеву інфраструктуру. Ми повинні покращити доступ до охорони здоров'я та освіти, одночасно сприяючи підприємництву та створюючи робочі місця для людей. Я відвідала два центри, які надають соціальні та адміністративні послуги місцевим громадянам, відвідала лікарні, які були відновлені, побачила, скільки людей можна врятувати та скільки життів можна покращити завдяки нашим проектам.

ПРООН підтримала близько 700 стартапів, створила понад 3000 робочих місць та покращила доступ до державних послуг для більш ніж 170 000 людей. Наприклад, зараз ми працюємо над розвитком автобусної системи, яка з'єднає віддалені населені пункти з міськими центрами. Це одна з найбільших програм, яку ми запровадили. Це модель співпраці не лише з місцевими організаціями, але й з сестринськими агенціями ПРООН в системі ООН", – розповідає помічниця генсека ООН.

Також вона зазначила, що ПРООН тісно співпрацює з Європейським інвестиційним банком.

"ПРООН готує людей до миру та довгострокового розвитку, коли конфлікт закінчиться. Ми впевнені, що населення є досить стійким, щоб продовжувати розвиватися та інвестувати в майбутнє, незважаючи на приховане насильство. У свою чергу, сильніші суспільства мають меншу ймовірність на повторне виникнення конфлікту", – каже Еггер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: