fbpx
Сьогодні
14:50 07 Гру 2019

У Казахстані через слова президента про Крим запустили у соцмережах флешмоб з вибаченнями

У соціальних мережах Twitter та Instagram жителі Казахстану запустили флешмоб "вибачте за нього". Таким чином люди висловили солідарність з Україною та вибачаються перед українцями за слова президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва щодо анексії Криму.

Зокрема, у своїх профілях жителі Казахстану публікують фото з малюнком голови осла та написом "вибачте". Дехто із користувачів, які підтримали флешмоб, пише про те, що Токаєв нелегітимний президент, а громадяни Казахстану не мають права вибора.

Напередодні з таким плакатом до посольства України в Казахстані вийшов художник Асхат Ахмедьяров. Однак у нього забрали малюнок і не дали його розвернути.

Президент Казахстану в інтерв'ю для Deutsche Welle заявив, що не вважає події навесні 2014 року в Криму анексією. У Міністерстві закордонних справ України заявили, що казахстанській стороні зроблять відповідні демарші у зв'язку з висловлюваннями, які суперечать міжнародно-визнан політиці, зафіксованої в резолюції ГА ООН №A/RES/68/262 від 27 березня 2014 року. Також заяви Токаєва суперечать принципам українсько-казахстанських відносин і міжнародної позиції. Через висловлювання Токаєва Міністерство закордонних справ України викликало посла Казахстану.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: