fbpx
Сьогодні
15:00 07 Гру 2019

На засіданні РНБО затвердили один з 5 сценаріїв реінтеграції Донбасу

Рада національної безпеки і оборони затвердила один з п'яти сценаріїв реінтеграції непідконтрольною частини Донбасу.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данилов в коментарі журналістам за підсумками засідання, передають Новини Донбасу.

«Сьогодні на засіданні РНБО було прийнято один із сценаріїв, який буде втілюватися в життя як основний на даний час», – повідомив Данилов.

Закрите засідання РНБО проходило під головуванням президента Володимира Зеленського напередодні зустрічі в «нормандському форматі».

Данілов зазначив, що сценарій реінтеграції Донбасу передбачає повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей до складу України, повідомляє  Інтерфакс-Україна.

"Ключові моменти, які сьогодні є в порядку денному, – це вже похідні від, скажімо так, визначених сценаріїв", – вказав він.

Секретар РНБО нагадав, що Україна хоче повернути своїх полонених, які перебувають на території РФ, в окупованому Криму та на окупованій частині Донбасу.

Данілов нагадав, що Україна хоче припинити вогонь на Донбасі. За його словами, третім питанням, яке зараз розглядається, є повернення Україні контролю над кордоном, і потім вже питання проведення місцевих виборів в ОРДЛО.

При цьому він підкреслив, що ті п'ять можливих сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, які були затверджені 3 грудня на нараді у президента, поки є закритими.

"Варіанти є на будь-який випадок: якщо ми домовимося, якщо ми домовимося частково, якщо ми домовимося повністю. На будь-який випадок у нас є п'ять наших варіантів. Всі органи центральної влади, Збройні сили, всі спеціалізовані органи готові до будь-якого сценарію", – сказав він.

Раніше в Офісі президента повідомили, що на нараді у президента Володимира Зеленського з підготовки до нормандського саміту затверджено п'ять сценаріїв реінтеграції непідконтрольних територій Донбасу.

Нагадаємо, став відомий розклад Нормандського саміту.

Раніше повідомлялося, що команда Зеленського готова до зміни Конституції після "нормандського саміту".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: