fbpx
Сьогодні
14:17 07 Гру 2019

"Дякую, що не викинули на вулицю і дозволили жити в будинку, який я сам побудував": Філарет про рішення Синоду ПЦУ

Почесний патріарх Філарет відреагував на рішення, яким Синод Православної церкви України дозволив йому пожиттєво мешкати у будівлі на Пушкінській та утворити релігійну місію, яку він очолить.

Він наголосив, що сам побудував дім на Пушкінській, в якому живе.

«Дякую Предстоятелю Епіфанію і Синоду Православної Церкви України, що проявили до мене милість: не викинули 90-річного патріарха на вулицю, як збиралися це зробити, а залишили довічно проживати в приміщенні Київської патріархії на вул. Пушкінській, 36, яке я побудував у тяжкі для церкви радянські часи, і служити у Володимирському соборі. Ще раз дякую за те, що совість не дозволила зробити такий злочин», — йдеться в заяві Філарета.

«Але я виступав і буду виступати до кінця мого життя проти рейдерського захоплення майна Київської патріархії (по всій Україні)», — додав він.

Філарет також вкотре відмовився визнати ліквідацію Київської патріархії Української православної церкви Київського патріархату. «Це неправда! Церкву не можна ліквідувати. Ми будемо боротись за Київський Патріархат до останнього», — наголосив патріарх.

Нагадаємо, Священний Синод Православної церкви України дозволив очільникові колишньої Української православної церкви Київського патріархату Філарету пожиттєво проводити служби у Володимирському соборі в Києві. Також йому дозволили довічно проживати в будівлі на вулиці Пушкінській, 36 у Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: