fbpx
Сьогодні
13:45 06 Гру 2019

Верховна Рада ухвалила закон про розділення політичних посад і держслужби

255 нардепів схвалили відповідний законопроект №2260 у другому читанні 6 грудня.

Відповідним документом вносяться зміни до деяких законодавчих актів, що регулюють діяльність окремих держорганів, зокрема в частині проходження та особливостей державної служби, врегулювання правового статусу держслужбовців, повноважень керівників державної служби, виключення інституту погодження призначення керівників структурних підрозділів третіми особами.

Також законом визначається, що паперовий та електронний документ мають однакову юридичну силу.

У проекті хотіли прописати, що члени Кабінету міністрів України з дозволу головуючого можуть брати участь у засіданні уряду в режимі відеоконференції. Однак нардепи відхили цю норму у ході розгляду.

Документом також відстрочене е-декларування для помічників-консультантів народних депутатів. При цьому воно залишається для працівників Офісу президента.

Нагадаємо, в кінці вересня законопроект "Про внесення змін до деяких законів України" про перезавантаження влади №1066, який передбачає введення державної служби за контрактом, набув чинності.

Законом спрощено порядок прийняття на державну службу та звільнення з неї, а також передбачені можливості запровадження контрактної державної служби.

Раніше повідомлялося, що Рада ухвалила зміни до Податкового кодексу, через які "слуги" проходили поліграф.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: