fbpx
Сьогодні
15:39 06 Гру 2019

Путін планує окрему зустріч із Зеленським

Президент Росії Володимир Путін планує провести в Парижі двосторонні зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном, із президентом України Володимиром Зеленським та з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це пише ТАСС із посиланням на речника Путіна Дмитра Пєскова.

"Настрій (у Путіна – ред.) серйозний, очікування одне – сприяти врегулюванню внутрішньоукраїнського конфлікту на південному сході цієї країни. Забезпечити ще раз загальне розуміння безальтернативності виконання мінських домовленостей, не допустити спроби будь-якого розмивання мінських домовленостей.

Здійснити такі важливі двосторонні зустрічі і з президентом Макроном, і з канцлером ФРН Меркель, і з президентом України Зеленським".

За словами Пєскова, на "нормандському саміті" буде "предметне і фахове обговорення" врегулювання ситуації на Донбасі.

Інформацію про те, що в Києві нібито розглядають можливість створення в ОРДЛО "муніципальної варти" з представників України, ОБСЄ та т.зв. "ДНР" і "ЛНР" речник Путіна коментувати не став: "Ми так само разом з вами дізналися це з повідомлень ЗМІ, тому зараз коментувати не вважаємо за можливе".

За словами Пєскова, Москва впевнена, що Парижу вдасться забезпечити всі необхідні умови для проведення саміту, незважаючи на акції протесту в місті.

Раніше: Путін каже, що хоче транзиту газу через територію України.

Також повідомлялося, що Меркель хоче провести на нормандському саміті двосторонні зустрічі з Путіним і Зеленським.

Нагадаємо, що Зеленський хоче обговорити з Путіним обмін "всіх на всіх", вибори в ОРДЛО та терміни повернення контролю над кордоном.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: