fbpx
Сьогодні
16:12 06 Гру 2019

Меджліс піде маршем на окупований Крим, - Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров анонсував проведення мирного маршу на Крим.

Про це голова Меджлісу Рефат Чубаров повідомив на прес-конференції у Києві.

"Меджліс кримськотатарського народу виступає з публічною ініціативою щодо підготовки та проведення міжнародної ненасильницької мирної акції "Світ – проти насильства і окупації. Марш гідності", – повідомив Чубаров.

Голова Меджлісу пояснює, що мова йде про пішу ходу з материкової України до окупованого Криму.

За словами Рефата Чубарова, метою акції є сприяння міжнародним організаціям, включаючи ООН, ОБСЄ, Європейський Союз, Раду Європи та інші міжнародні організації, в реалізації ними ж прийнятих рішень на підтримку суверенітету, політичної незалежності, єдності і територіальної цілісності України в її міжнародно-визнаних кордонах, забезпечивши тим самим дотримання прав і свобод кримськотатарського народу – корінного народу Криму, етнічних українців, всіх громадян України, які проживають в Криму, незалежно від їх національності.

Також Чубаров повідомив, що для проведення акції створять Штаб, персональний склад якого буде визначений в ході консультацій з українськими та міжнародними партнерами, що підтримують ідею міжнародної ненасильницької мирної акції "Світ проти насильства і окупації. Марш гідності"

"Місце і строк проведення міжнародної ненасильницької мирної акції "Світ проти насильства і окупації. Марш гідності" будуть визначені ШТАБОМ АКЦІЇ після проведення всіх необхідних консультацій з потенційними партнерами і учасниками", – додав Чубаров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: