fbpx
Сьогодні
11:46 05 Гру 2019

Зеленський: Навіть після досягнення миру Україні потрібна сильна армія

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що навіть за стратегії досягнення миру дипломатичним шляхом Україні потрібна сильна армія, яка зміцнює позицію держави на будь-яких переговорах.

"Увесь світ бачить, що ми справді хочемо миру, ми не хочемо щодня втрачати кращих українців, ми обов'язково повернемо наших людей і наші території. І нині ми досягаємо цього дипломатичним шляхом, але сильна армія робить позицію будь-якої держави впевненішою та міцнішою", – сказав він, виступаючи у четвер на урочистому зібранні з нагоди 28-ї річниці Збройних сил України.

Зеленський зазначив, що Україна вже має гіркий досвід того, що може бути, коли країна не готова захищати свої державні інтереси.

"Саме тому, після досягнення довгоочікуваного миру, армія не перестане бути нашим пріоритетом. Тому що це запорука нашого подальшого розвитку, незалежності, права на самостійний вибір нашого власного шляху, яким рухається Україна", – заявив він.

Зеленський наголосив, що розвиток українського війська, зміцнення боєздатності та вишколу є пріоритетним. За його словами, влада прагне "не на словах, не на плакатах, а на ділі наближати наше військо до стандартів НАТО". Це стосується повноцінного реформування усіх сфер оборонних.

Нагадаємо, що день Збройних сил України відзначають щорічно 6 грудня.

Раніше, секретар РНБО прокоментував сценарії реінтеграції Донбасу: "Капітуляції там немає".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: