fbpx
Сьогодні
16:46 05 Гру 2019

Заступницю головреда Cosmopolitan, яка висміяла похорон загиблого на Донбасі воїна, звільнили: усі подробиці

Журнал Cosmopolitan України звільнив заступницю головного редактора Євгенію Пліхіну після того, як вона висміяла у соцмережах поховання бійця спецпідрозділу «Альфа».

Про це йдеться у заяві видання.

«З огляду на ситуацію, що склалася, з 5 грудня 2019 року наше видання припиняє співпрацю з Євгенією Пліхіною – вона залишає посаду заступника головного редактора журналу Cosmopolitan», — йдеться у заяві.

У виданні додають, що увесь колектив українського Cosmopolitan висловлює глибоке співчуття родині та всім близьким трагічно загиблого героя і щиро перепрошує за текст, опублікований Пліхіною. «Цей текст не стосується позиції бренду, ми дуже шкодуємо, що наша колега так вчинила. Ми категорично не поділяємо її думки», — підкреслюють у виданні.

ОФІЦІЙНА ЗАЯВАЦим листом хочемо висловити офіційну позицію бренду Cosmopolitan Україна щодо неприпустимого вчинку…

Posted by Cosmopolitan Ukraine on Thursday, December 5, 2019

Крім того, у Cosmopolitan додали, що беззастережно на боці свого народу в боротьбі за збереження незалежності та суверенітету та висловлюють підтримку героям, які захищають Україну і шанують світлу пам'ять загиблих, які віддали своє життя за наше мирне майбутнє.

Що сказала Пліхіна?

4 грудня на своїх сторінках у Facebook та Telegram Пліхіна опублікувала пост, у якому розкритикувала «помпезні похорони» полковника Центру спеціальних операцій «Альфа» Дениса Волочаєва, який загинув під час виконання бойового завдання на Донбасі 1 грудня.

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України Волочаєву та ще одному полковнику Дмитру Каплунову, разом з яким загинув Волочаєв.

Пліхіна розповіла, що в центрі Києва побачила натовп людей. «Бачу — обличчя не танцювальні та не стрітфудні. Похмурі та чорні. Прислухалася — марш, поховальний. Виявилося, в СБУ померла, очевидно, якась не остання людина», — написала ексзаступниця головреда.

Пліхіна пост

Пліхіна додала, що «на двір витягли усю структуру і зажадали зробити співчутливі обличчя». «Труну несуть під завиваючий драматизм, люди у військовій формі дують у труби, аж лопаються. Гвоздики, вся атрибутика», — написала Пліхіна.

Саму процесію вона порівняла з «язичницьким обрядом». «Зараз дядю, якому вже всеодно — у дубі він чи в сосні, по всьому Києву поносять, і обідати. …Та що, якщо людиною він був хорошою і тепер усій СБУ його не вистачатиме? Що нам, шкода провітрити шановного наостанок?» — додала Пліхіна.

Пліхіна пост

Пост ексзасутпниці головреда викликав шквал критики, після чого Пліхіна не тільки видалила пост і вибачилася, а ще й почистила та закрила власні сторінки у соцмережах.

https://www.facebook.com/BykovaValentyna/posts/2540025672714033

У мене з Евгения Плихина 29 спільних друзів! Доба і видаляю вас з друзів.

Posted by Ulana Suprun on Wednesday, December 4, 2019

Думала, що не буду писати і так вже написано, але вирішила — треба. Розумію, що в сидячи на теплому стільці в творчих…

Posted by Oleksandra Zavalna on Wednesday, December 4, 2019

Вы уже, наверное, видели этот скрин. Заместитель главного редактора Cosmopolitan Ukraine Евгения Плихина на своей…

Posted by Алёна Яхно on Wednesday, December 4, 2019

Одна, скажем так, особь пишет пост, где высмеивает похороны бойца "Альфы".Потом пишет пост с извенениями, мол, не знала…

Posted by Igor Cherniak on Wednesday, December 4, 2019

По ТП із Cosmopolitan Пліхіній.У 2011 році бухий Джон Гальяно сидів у французькому барі і сказав двом єврейським пані…

Posted by Marina Daniluk-Yarmolaeva on Wednesday, December 4, 2019

У таких випадках треба звільняти заступника головного редактора журнала Cosmopolitan Ukraine. Бо репутаційні втрати…

Posted by Anna Maliar on Wednesday, December 4, 2019

Про Бардаша, Cosmopolitan та похорони полковника. Та байдуже, в принципі, що думають і що кажуть одноклітинні. Вони є у…

Posted by Тетяна Даниленко on Wednesday, December 4, 2019

Блогер Володимир Коваль виступив на захист Пліхіної. "Спостерігаю за цькуванням, яке розгорнули проти Жені Пліхіної (звичайний день в інтернеті). Женя написала невдалий пост, який міг видатися образливим частині людей. Розуміючи делікатність ситуації, Женя моментально його видалила і попросила вибачення в усіх, кого могла зачепити. Абсолютно нормальний вчинок і адекватна реакція", – написав він.

Наблюдаю за травлей, развернувшейся в отношении Жени Плихиной (обычный день в интернете). Женя написала неудачный пост,…

Posted by Владимир Коваль on Wednesday, December 4, 2019

Також скандал призвів до того, що Пліхіна потрапила до бази сайту «Миротворець».

Пліхіна Миротворець

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: