fbpx
Сьогодні
18:41 05 Гру 2019

Щербину взяли під варту

Вищий антикорупційний суд взяв під варту екс-начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Щербину Ігоря.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

Як повідомляється, слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного бюро і обрав запобіжний захід Ігорю Щербині у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 2,13 млн гривень.

Також у суді додали, що запобіжний захід підприємцю, якого затримали разом з Щербиною після отримання неправомірної вигоди в сумі 75 тисяч доларів буде обиратися сьогодні.

"Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду", – йдеться в повідомленні.

Раніше стало відомо, що САП вимагатиме арешту для Щербини.

Нагадаємо, що детективи Національного антикорупційного бюро України затримали двох осіб: екс-голову Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України та підприємця у сфері будівництва за підозрою у можливому шахрайстві й пособництві в одержанні неправомірної вигоди.

Обшуки, зокрема, відбувалися за місцем роботи та проживання екс-начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури Ігоря Щербини (колишній колега директора ДБР Труби).

3 грудня президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність "перезавантажити" керівництво ДБР.

В цей же день Верховна Рада проголосувала за перезавантаження ДБР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: