fbpx
Сьогодні
10:47 05 Гру 2019

Секретар РНБО про сценарії реінтеграції Донбасу: "Капітуляції там немає"

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов розповів, що серед 5 сценаріїв реінтеграції окупованого Донбасу, які затвердили на нараді у президента в рамках підготовки до нормандської зустрічі, сценарію капітуляції немає.

Про це повідомляє пресслужба РНБО.

"Жодного сценарію капітуляції, про які заявляють деякі політичні лідери, не існує. Про це взагалі не може йти мови.

Президент України перед нами поставив завдання з чіткого розуміння того, як ми можемо закінчити цю війну".

Він розповів, що на нараді визначили пріоритети, які відстоюватиме Україна під час переговорів із лідерами Нормандської четвірки. Це зокрема, звільнення полонених у форматі всіх на всіх, виведення незаконних збройних формувань із окупованих територій, можливість проведення місцевих виборів на Донбасі за українським законодавством та передача українсько-російського кордону під контроль України.

Данілов висловив сподівання, що "врешті-решт наші партнери від слів перейдуть до дій, і ми вирішимо принаймні чотири ключові питання".

Секретар РНБО наголосив, що Україна виконала всі умови для проведення зустрічі у Нормандському форматі – зокрема, розвела сили на трьох ділянках.

Він також зазначив, що найближчими днями перед поїздкою до Парижа відбудеться закрите засідання РНБО під головуванням президента.

Раніше повідомлялося, що Зеленський хоче обговорити з Путіним обмін "всіх на всіх", вибори в ОРДЛО та терміни повернення контролю над кордоном.

Нагадаємо, що Зеленський провів нараду щодо підготовки до "нормандського" саміту.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: