fbpx
Сьогодні
19:02 05 Гру 2019

Команда Зеленського вже обрала дату виборів в ОРДЛО

Команда президента Володимира Зеленського розраховує, що вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей пройдуть в один день зі всеукраїнськими місцевими виборами – 31 жовтня 2020 року.

Про це заявив помічник президента України Андрій Єрмак під час сьогоднішнього виступу в Chatham House в Лондоні, передають "Новини Донбасу".

"Ми хочемо провести вибори одночасно по всій Україні 31 жовтня 2020 року", – сказав Єрмак.

Він висловив надію, що під час зустрічі "нормандської четвірки" 9 грудня о Парижі сторони обговорять питання забезпечення безпеки в ОРДЛО перед виборами, а також доступу туди українських ЗМІ і кандидатів.

"Хтось повинен забезпечувати порядок на цій території і допустити спостерігачів, українські медіа та кандидатів. А це питання буде обговорюватися в Парижі, я сподіваюся. Але це обов'язково буде відбуватися за участю ОБСЄ. І ми вже говоримо з ОБСЄ про розширення їх мандата", – зазначив Єрмак.

Окремо Єрмак наголосив, що вибори в ОРДЛО можливі тільки тоді, коли там не будуть знаходитися іноземні війська або нелегальні збройні групи. Також він вказав, що на день проведення виборів донбаська ділянка кордону з Росією повинна знаходитися під контролем України.

Нагадаємо, що Україна пропонує залучити до переговорів у Мінську представників ОРДЛО, які виїхали із цих територій.

Раніше повідомлялося, що команда Зеленського готова до зміни Конституції після "нормандського саміту".

Також у США висунули умову щодо проведення виборів на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: