fbpx
Сьогодні
18:08 05 Гру 2019

Антикорупційний суд обрав запобіжний захід усім фігурантам справи Альперіна

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід всім підозрюваних у справі про махінації з розмитненням товарів, які завдали більше 70 млн грн збитків державі.

Про це повідомили в прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Вищий антикорупційний суд обрав запобіжні заходи для 11 підозрюваних у вчиненні злочинів, пов'язаних із махінаціями із розмитненням товарів, імпортованих в Україну, які завдали інтересам держави понад 77,7 млн грн збитків", — йдеться в повідомленні.

Партнеру Альперіна обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення 18 млн гривень застави. Також був поміщений під варту з альтернативою застави в 2 млн гривень виконуючий обов'язки голови відділу митного поста "Столичний".

Ще шість фігурантів справи — колишня директорка департаменту фіскальної служби, брокер, двоє заступників начальника та двоє інспекторів столичної митниці — були поміщені під нічний домашній арешт. Працівникові офісу Альперіна та ще одному інспектору митниці були призначені застави в розмірі 576,3 і 192,1 тисяч гривень.

Також зазначається, що у четвер, 5 грудня 2019 в суді апеляційної інстанції було розпочато розгляд апеляційної скарги Альперіна щодо рішення ВАКС про поміщення його під варту з внесенням 70 млн гривень застави. Розгляд справи було перенесено на 12 грудня.

Нагадаємо, 26 листопада співробітники НАБУ і САП затримали десятьох осіб за підозрою в злочинах, пов'язаних із порушенням митного законодавства. Серед них – семеро співробітників органів митного контролю.

Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook повідомив, що під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів на митниці втік один із фігурантів справи, підприємець Вадим Альперін. Він закликав усіх допомогти з пошуками зловмисника та повідомляти наявну інформацію про його місцеперебування на гарячу лінію НАБУ, пообіцяв за це "цінний подарунок".

Через певний час адвокат Альперіна Андрій Федур повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що його клієнт 27 листопада прийде на допит до САП. Того самого дня було затримано Альперіна, котрий прийшов до САП.

28 листопада йому вручили повідомлення про підозру.

29 листопада Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Альперіну у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 70 млн гривень застави. САП просила взяти Альперіна під варту із заставою в 280 млн грн.

Проте Альперін вийшов із СІЗО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: