Зеркаль висунула The New York Times вимогу

Екс-заступниця голови МЗС України Олена Зеркаль звернулася до редактора газети The New York Times з вимогою надрукувати виправлений текст скандального інтерв'ю з нею.

Текст відкритого листа Міжнародному редактора The New York Times Зеркаль опублікувала в Facebook.

За словами Зеркаль, після виходу статті вона була розчарована, оскільки журналіст NYT Ендрю Крамер "багато цитував поза контекстом" і "велика частина інтерв'ю не відображала її позицію точно". Також вона зазначила, що журналіст використовував в статті прямі цитати з тих її висловлювань, які були зроблені "в узгодженому неофіційному форматі".

Зеркаль навела ті фрагменти інтерв'ю, в яких, на її думку, слова вирвані з контексту. Ці частини статті стосувалися того, що Зеркаль та її колеги нібито знали конкретну інформацію про затримку військової допомоги від США, блокування її поїздки до Вашингтона українським урядом, а також причин її звільнення з посади.

Вона зазначила, що помилки в цих фрагментах статті обговорювалися нею з автором статті, проте вже після публікації.

"Я вважаю такі дії непрофесійними", — підкреслила екс-заступник міністра закордонних справ.

В результаті матеріал, на її думку, став причиною спекуляцій в ЗМІ.

"Результатом цього стали інтенсивні спекуляції в ЗМІ і додавання "масла у вогонь" що не відповідає інтересам ані України, ані США. Високі стандарти, які я очікую від New York Times, не були виконані в цьому випадку", — заявила Зеркаль.

У зв'язку з цим Зеркаль звернулася до редактора газети з проханням опублікувати виправлену версію статті, а також лист, в якому вона розібрала помилки.

"Я дала багато інтерв'ю під час перебування на посаді заступника міністра закордонних справ України, і я вперше відчула необхідність написати редактору газети, щоб виправити написане. Я хотіла б попросити New York Times надрукувати виправлену версію інтерв'ю, яке я дала. Крім того, я хотів би, щоб цей лист також було опубліковано", — підсумувала вона.

Зазначимо, 3 грудня американська газета The New York Times опублікувала інтерв'ю з Оленою Зеркаль, яке було підготовлено до її звільнення з посади заступника міністра закордонних справ України. У статті повідомляється, зокрема, що Зеркаль нібито знала про затримку військової допомоги для України з боку США ще в липні і мовчала про це на прохання помічника президента України Андрія Єрмака.

Нагадаємо, Зеркаль розповіла, чого чекати від Путіна на нормандській зустрічі, та з ким "грає" Росія.

Також вона відповіла, чому в США досі не призначений посол України.

Також Зеркаль розповіла, що на початку вересня помічник президента Андрій Єрмак, який відповідає за міжнародний напрям, рекомендував їй "припинити медіаактивність".

Свіжі дописи

  • Новини

G7 у червні має ухвалити рішення щодо російських активів: міністр юстиції розповів про можливі сценарії

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Київська дитяча залізниця відкрила літній сезон подорожей

Київська дитяча залізниця відкрила літній сезон-2024. З цієї нагоди для відвідувачів влаштували концерт, інтерактивні розваги та майстер-класи.… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Зеленський: Україні потрібно щонайменше 7 систем Patriot

Україні потрібно щонайменше сім систем ППО "Patriot" для захисту неба від російських атак. При цьому у… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

На Міжнародному книжковому ярмарку в Буенос-Айресі відкрили український національний стенд

Відбулося офіційне відкриття Українського національного стенда у рамках 48-го Міжнародного книжкового ярмарку в Буенос-Айресі. Як… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

У Хмельницькому учасники благодійного забігу зібрали 450 тисяч гривень на РЕБ для прикордонників

У Хмельницькому відбувся благодійний забіг “Сталевий кордон 2.0” на підтримку бойових підрозділів прикордонників. У межах… Читати більше

Saturday April 27th, 2024
  • Новини

Шмигаль оглянув хід будівництва захисту енергооб’єктів Волинської та Львівської областей

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей оглянув хід будівництва другого… Читати більше

Saturday April 27th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.