fbpx
Сьогодні
17:06 04 Гру 2019

Тепер помічники депутатів можуть мати бізнес і працювати за сумісництвом, - рішення Ради

Фото Reuters

Верховна Рада прийняла закон Про внесення змін до деяких законодавчих актів з питання сумісництва працівників патронатної служби Верховної Ради України (№ 2313−2).

Про це повідомляє УНІАН.

За відповідне рішення проголосував 321 народний депутат.

Документ дозволяє помічникам-консультантам народних депутатів, працівникам секретаріатів голови Верховної Ради, його першого заступника і заступника, працівникам секретаріатів депутатських фракцій (груп) у Верховній Раді сумісництво.

Крім того, тепер на них не поширюється норма про вимоги до передачі іншим особам належних їм підприємств і корпоративних прав.

Також на помічників депутатів і працівників секретаріатів тепер не поширюється норма про запобігання конфлікту інтересів у зв'язку з наявністю у особи підприємств або корпоративних прав. Крім того, на помічників депутатів і працівників секретаріатів не поширюється норма про політичну нейтральність.

Нагадаємо, що тесть президента України Володимира Зеленського Володимир Кияшко на громадських засадах працює помічником народного депутата від "Слуги народу", голови комітету Верховної Ради з питань екологічної політики і природокористування Олега Бондаренка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: