fbpx
Сьогодні
09:53 04 Гру 2019

Пристайко заявив про можливе продовження старого закону про особливий статус Донбасу

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що прийняття нового закону про особливий статус Донбасу вже не планується.

За його словами, Верховна Рада просто не встигне до кінця року підготувати і розглянути новий закон, передає РБК-Україна.

"Напевно, в силу багатьох причин, в тому числі і дефіциту часу, доведеться перейти до продовження дії [нинішнього закону про особливий статус Донбасу] або до його доопрацювання за результатами зустрічі лідерів нормандського формату, до якої залишився фактично тиждень", – сказав Пристайко під час візиту на саміт НАТО в Лондон.

Дія нинішнього закону про статус Донбасу закінчується 31 грудня 2019 року.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв прийняти абсолютно новий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей, в який увійде узгоджена на Мінських переговорах формула Штайнмайєра.

Також Вадим Пристайко в ході візиту на саміт НАТО в Лондоні прокоментував недавню заяву президента Франції Еммануеля Макрона, який назвав ворогом Альянсу не Росію, а тероризм. Глава МЗС звернув увагу на дії РФ, які можна кваліфікувати як терористичні.

"Терорист – це хтось, хто використовує насильство для досягнення політичної мети. Як ви можете сказати, що Росія не робить того же?", – звернувся Пристайко до учасників конференції NATO Engages.

"Росія вбиває людей в Україні, загрожує біологічною і хімічною зброєю в Європі. Для чого? Просто для того, щоб витратити якісь ресурси, щоб зменшити кількість хімічної зброї? Немає. Вони намагаються досягти якихось політичних цілей", – додав дипломат.

"Це тероризм на високому державному рівні", – підкреслив Пристайко.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: