fbpx
Сьогодні
20:07 04 Гру 2019

Казахстан заявив, що анексії Криму не було, Україна готує демарші у відповідь

Влада Казахстану не вважає анексію Росією українського Криму анексією.

Про це в інтерв'ю Deutsche Welle заявив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

"По-перше, ми не називаємо те, що відбулося в Криму, анексією. Те, що відбулося, те відбулося. Анексія – це надто важке слово стосовно Криму", – заявив він, відповідаючи на питання, чи був Казахстан наляканий анексією Криму та війною на Донбасі.

Токаєв наголосив, що жодного страху щодо цих подій в Україні в Казахстані немає.

"Жодного страху, як ви кажете, не було, оскільки в нас, як я вже сказав, абсолютно довірливі, добросусідські відносини з Російською Федерацією. Споконвіку ми вірили в мудрість, порядність російського керівництва", – зазначив президент Казахстану.

Він також зазначив, що мінські переговори були розпочаті з ініціативи колишнього лідера Казахстану Нурсултана Назарбаєва.

"Щоправда, він тоді запропонував Астану, але через логістику і віддаленість від Європи було ухвалене рішення проводити ці переговори в Мінську. Нині мінські домовленості, по суті, є єдиним правовим документом, який може призвести врешті-решт до врегулювання так званого українського конфлікту", – зазначив Токаєв.

Україна занепокоєна такими заявами президента Казахстану та планує демарші у відповідь.

"Слова президента Республіки Казахстан не тільки суперечать засадам українсько-казахстанських стосунків, а й міжнародно-визнаній позиції (…) Казахстанській стороні будуть зроблені відповідні демарші", – заявила речниця міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко.

Нагадаємо, що Боррель вважає, що ЄС має зберігати політику санкцій щодо РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: