fbpx
Сьогодні
17:36 04 Гру 2019

Гончарук назвав топ-8 рішень "економічного" засідання Кабміну

Фото kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук провів "економічне" засідання уряду та назвав його топ-8 рішень.

Про це він написав у Facebook.

Найважливіші рішення, які виокремив Гончарук, це:

✔ Запускаємо «Нову Митницю» вже з 8 грудня 2019 року. Нарешті нова служба матиме повноваження з адміністрування митних процесів.

Митні правила мають бути прозорими. Митниця повинна стати швидким і зручним сервісом.

✔ Товари, які не пройшли митний контроль, продаватимуться через ProZorro.Продажі. З початку цього року на складах митниці зберігається товарів на суму близько 840 млн грн. Це дуже важливий антикорупційний крок до прозорості!

✔ Посилюємо боротьбу з незаконним обігом деревини в Україні.

З квітня 2020 року запускаємо пілотний проєкт е-аукціонів продажу деревини. А також впроваджуємо єдину державну систему електронного обліку деревини, яку створимо на базі діючої галузевої інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний облік деревини».

Що це означає? Продаж лісоматеріалів на українському ринку з використанням сучасних е-сервісів, забезпечить належні обсяги продажів за надійною і відкритою процедурою з конкурентними умовами. Це знизить корупційні ризики та збільшить надходження до держбюджету.

✔ Затвердили план із впровадження дешевих кредитів фермерам для купівлі земель с/г призначення. Ухвалили низку рішень для підтримки громадян. Строки впровадження — третій квартал 2020 року.

✔ З 1 січня 2020 року пенсіонери та люди з інвалідністю вчасно отримуватимуть пенсії та субсидії Укрпоштою. На це виділили додаткові 900 млн.

✔ Захистили права працівників з інвалідністю в разі ліквідації підприємств-роботодавців.

Яким чином? Працівники з інвалідністю або працівники, які зазнали травм на виробництві, в разі ліквідації підприємства-роботодавця будуть захищені через процедуру капіталізації соціальних виплат Фонду соц. страхування. Раніше така можливість існувала тільки в разі ліквідації підприємств через процедуру банкрутства, а відсьогодні поширюється на усі випадки ліквідації підприємств для їхніх працівників з інвалідністю.

✔ Запускаємо пілотний проєкт для створення цифрового ID громадян України — верифікацію користувачів електронних реєстрів.

✔ Ухвалили і низку кадрових рішень та оголосили конкурси. Подробиці тут.

Нагадаємо, що з наступного року будуть введені КРІ діяльності глав ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: