fbpx
Сьогодні
19:43 04 Гру 2019

Боррель вважає, що ЄС має зберігати політику санкцій щодо РФ

Новий верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель вважає, що Євросоюз повинен надавати Україні будь-яку підтримку, якої вона потребує в питанні врегулювання конфлікту на Донбасі.

Його заява прозвучала на засіданні комітету Європарламенту із закордонних справ у середу, 4 грудня, повідомляє DW.

"Для мене очевидно, що стосовно Росії нам треба зберігати політику санкцій, допоки не буде прогресу, а станом на зараз прогресу немає. Але водночас ми не можемо заперечувати існування великої держави, яка нам постачає енергоносії, з якою нам треба мати відносини, такі самі, як у всіх інших європейських держав", – відповів Боррель на запитання євродепутатки від фракції Зелених Віоли фон Крамон, який варіант вирішення конфлікту на Донбасі Боррель вважає найкращим.

"Найкращий спосіб – це надавати Україні всю підтримку, якої вона потребує", – додав він. Голова дипломатії ЄС привітав, що президент України Володимир Зеленський відмовився вдаватися до військової сили для повернення Донбасу. Також він розповів, що має робити Євросоюз: "Щодо Росії немає іншого способу, крім єдності всередині ЄС".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: