fbpx
Сьогодні
12:43 03 Гру 2019

Зеленський вніс до Ради законопроект про кримінальну відповідальність "злодіїв в законі"

Фото ОП

Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проект закону "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за злочини, вчинені злочинною спільнотою", який передбачає кримінальну відповідальність за перебування осіб у статусі "злодія в законі".

Законопроект №2513 спрямований на забезпечення політичної та економічної стабільності в Україні шляхом змін у правоохоронній політиці держави щодо боротьби з організованою злочинністю, повідомляє прес-служба президента.

Організована злочинність та особи, які здійснюють таку організацію й керівництво – "злодії у законі", формують в Україні типове для країн колишнього СРСР злочинне середовище. Для нього характерні: наявність жорсткого кодексу поведінки, сталих кримінальних традицій, а також високий рівень організованості, ієрархічності, закритості та конспіративності.

Законопроект передбачає впровадження кримінальної відповідальності за отримання особою статусу "злодія в законі", за створення злочинних спільнот, участь у них тощо.

Нагадаємо, що Верховна Рада проголосувала за перезавантаження ДБР.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: