fbpx
Сьогодні
14:28 03 Гру 2019

Вбивство трирічної дитини: підозрювані хлопці пів року тому покинули батальйон УДА

Лаврега

Підозрювані у вбивстві трирічного сина депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва Андрій Лаврега і Олексій Семенов пів року тому покинули батальйон "Аратта" Української добровольчої армії.

Про це повідомляє "УП", посилаючись на коментарі командира 8-го окремого батальйону "Аратта" Андрія Гергерта і пресслужбу "Правого сектору".

Гергерт: "Лаврега і Семенов до червня 2019 року були бійцями батальйону. Вони пів року як вийшли, демобілізувалися.

Після демобілізації вони загубилися, ми пробували знайти контакти, але вони загубилися. Сказали, що наїлися війни".

За словами Гергерта, майбутній снайпер Лаврега пішов на фронт у 18 років і був на Донбасі 2 роки. Командир додав, що наразі йому 20 років, а не 19: "Йому 20, я дивився на його паспорт".

Керівник "Аратти" розповів, що Лаврега ще 17-річним приїздив на вишколи, які влаштовували підрозділи. У жовтні 2018 року хлопець отримав орден "За мужність" ІІІ ступеня від президента Петра Порошенка.

 

Невдовзі Лаврезі і Семенову мають обирати запобіжний захід. Гергерт додав, що не буде приймати у цьому участі: "Вони дитину вбили".

У "Правому секторі" заявили, що не мають до них жодного відношення. У пресслужбі розповіли, що Гергерт у 2014 році був членом "ПС", а підозрювані – ні. Вони приєдналися до батальйону УДА уже після того, як Гергерт покинув "Правий сектор" і були підпорядковані саме йому. Крім того, у "ПС" зазначили, що станом на 2014 рік, коли членом "ПС" був Гергерт, хлопці були підлітками і вони не могли стати членами руху.

"Правий сектор вкотре наголошує на тому, що Андрій Гергерт та його бійці не мають жодного відношення до ПС".

Лаврезі і Семенову вручили підозру у вчиненні замовного вбивства у зв'язку із нападом на родину депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва і вбивства його трирічного сина.

 

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: