fbpx
Сьогодні
20:21 03 Гру 2019

У Мінекономіки пояснили падіння промислового виробництва

Фото REUTERS

У Міністерстві економіки заявили, що рекордне падіння промисловості на 5% у річному вимірі є наслідком загальносвітового тренду.

Такі дані повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Ніколайчук у Facebook.

"Але якщо в той період (кризи. – Ред.) економіка України була скоріше винятком, то цього разу вітчизняна промисловість рухається в загальносвітовому тренді. У низці наших партнерів такий провал у промисловості відбувся на декілька місяців раніше, а зв'язок з європейською економікою останні роки суттєво посилився", – написав він.

За його словами, промислова рецесія у світі є насамперед наслідком глобальних торгових війн.

Мінекономіки пояснили падіння промислового виробництва

"І хоча останні десятиліття у світі відбулась деіндустріалізація (через зростання важливості сектору послуг і зростання технологічності промислового випуску), таке падіння в промисловості має потенціал суттєво загальмувати глобальну економіку", – пояснює Ніколайчук.

За даними Мінекономіки, падіння промислового виробництва спостерігається в ЄС, зокрема, в Німеччині, Румунії та Італії. У той же час промисловість Туреччини навпаки зростає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: