fbpx
Сьогодні
17:12 03 Гру 2019

Стало відомо, хто може очолити ДБР замість Труби

Наступним керівником Державного бюро розслідувань може стати заступник генерального прокурора Віктор Трепак.

Про це йдеться у статті УП.

Джерела стверджують, що ще кілька тижнів тому на  посаду директора ДБР була погоджена кандидатура одного з нинішніх заступників Руслана Рябошапки Віктора Трепака, який став відомим широкому загалу через Чорну бухгалтерію Партії регіонів.

Протягом 15 днів президент має або ветувати, або підписати новий закон про ДБР. Враховуючи, що Зеленський сам ініціював законопроєкт та закликав депутатів його підтримати, ймовірно, він підпише закон найближчим часом.

Через 5 діб після звільнення Романа Труби для ДБР мають знайти тимчасового керівника, а за 4 місяці – повноцінну заміну.

Нагадаємо, 3 грудня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №2116  про внесення змін до закону "Про Державне бюро розслідувань".

Наряду з різними нововведеннями, закон призводить до звільнення Труби.

Закон набирає чинності наступного дня після того, як буде опублікований із підписом президента. Тоді ж достроково припиняються повноваження Труби та його заступників: Ольги Варченко та Олександра Буряка.

Бюро з центрального органу державної влади, підзвітного Кабміну, стане правоохоронним органом з президентської вертикалі. Глава держави затверджуватиме структуру ДБР, положення про Раду громадського контролю та порядок її формування.

При цьому очільник Держбюро стане більш самостійним. Наразі частину керівних повноважень директор ділить зі своїми заступниками. Нові зміни зроблять директора одноосібним главою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: