fbpx
Сьогодні
13:40 03 Гру 2019

Нацбанк заявляє про посилення тиску на інституцію: акціїї протесту продовжуються

Національний банк України заявляє про посилення тиску на інституцію через переслідування сімей і близьких співробітників центробанку.

"Терор і тиск на НБУ – інституцію, правління, колектив – тривають. Зі вчора і сьогодні – у вигляді особистого переслідування сімей і близьких працівників НБУ. Ми обурені тим, як замовники і організатори мітингів спотворюють демократичне право громадян на свободу слова та вільне висловлювання своїх поглядів для задоволення власних бізнес-інтересів", – йдеться в коментарі прес-служби НБУ у відповідь на запит "Інтерфакс".

Акція протесту "Зупинимо корупцію в НБУ", що розпочалася 13 листопада біля стін НБУ, розширилася: мітингувальники прийшли до будинків глави НБУ Якова Смолія та його першого заступника Катерини Рожкової. У понеділок протестувальники на в'їзді до селища, де проживає Смолій, встановили намет і організували мітинг. О 7:00 у вівторок до дому Рожкової прибули 10 протестувальників із великими плакатами і включили гучномовець. О 19:30 понеділка знімальна група телеканалу "1+1" увійшла до під'їзду, де проживає дочка Смолія з сім'єю.

Про те, що відбувається, проінформовано низку посольств та представництва міжнародних фінансових організацій.

Акцію протесту "Зупинимо корупцію в НБУ" ініціювала громадська організація "Стоп корупції". Активісти вимагають притягнути до відповідальності Смолія та Рожкову за нібито покриття корупційних схем у центробанку.

Правління НБУ минулого тижня заявило про сфокусовану атаку на регулятора, що триває вже кілька тижнів, у формі замовних спекуляцій і наклепу в ЗМІ, проплачених мітингів біля стін НБУ і навіть спроби вторгнення до центробанку.

"Ми вважаємо, що цей тиск на Національний банк здійснює олігарх та екс-власник ПриватБанку Ігор Коломойський, який заборгував державі $5,5 млрд, виведених із ПриватБанку до націоналізації", – повідомляється у зверненні правління НБУ.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: