fbpx
Сьогодні
22:25 03 Гру 2019

Бородянський заявив про переформатування спортивної галузі: що хочуть змінити

Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив про те, що спортивна галузь в нашій країні буде переформатована, основним завданням міністерства стане збільшення кількості людей, які займаються спортом. За його словами, держава в першу чергу має дбати про здоров'я нації.

"У нас держава в першу чергу займалася спортом високих досягнень, тобто професійним спортом. Але держава повинна перш за все дбати про здоров'я нації. Це базова історія", – зазначив Бородянський в інтерв'ю DT.UA.

Він також розповів про те, що спортивні федерації мають стати більш самостійними, розвиток спорту має йти знизу. "Ми хочемо, щоб спорт почав розвиватися знизу, з клубної системи. Тобто клуби, федерації, і підтримка держави була б одним із джерел фінансування федерацій. Треба провести реформу в дитячих, юнацьких школах, перестати фінансувати установи, а перейти до фінансування дітей. Тобто гроші повинні ходити за дітьми, ця історія для спорту теж актуальна", – вважає Бородянський.

За його словами, міністерство також прагне до того, щоб прибрати зайві бар'єри для людей, які організовують масові спортивні заходи, спростити їм організацію, у тому числі, за допомогою фінансування.

"Ми будемо розвивати багато функціональних спортивних центрів, а також розробляти в парках міст спортивні інфраструктури. Ця тема дуже широка, і думаю, що вже скоро ми будемо готові представити конкретні напрямки дій і завдань", – додав міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: