fbpx
Сьогодні
12:42 02 Гру 2019

За тих, що "загубилися" в ОРДЛО, треба боротися, а ті, хто за Росію, вільні робити свій вибір, - Зеленський

Фото ОП

Президент України Володимир Зеленський вважає, що за жителів окупованих окремих районів Донецької і Луганської областей (ОРДЛО), які "загубилися" у зв'язку з подіями, що сталися з 2014 року, треба боротися, а "ті, хто за Росію", вільні робити свій вибір і можуть поїхати жити туди, де їм хочеться.

"Було опубліковано опитування, що більшість людей хоче жити в Росії. Це неправда. Я вірю і знаю, що там є люди, які за Україну. Також є "ті, які загубилися". І нарешті, є ті, хто за Росію. Ті, хто за Росію, можуть поїхати, Росія нині роздає нелегальні російські паспорти. Кожна людина має право обирати, де вона хоче жити", – сказав він в інтерв'ю західним ЗМІ Der Spiegel, Le Monde, Time та Gazera Wyborcza.

При цьому Зеленський наголосив, що вважає за неправильне і несправедливе, якщо на території України хтось говорить, що він громадянин Росії і Україна "його земля".

"Що стосується тих, хто "загубився": якщо у когось є український паспорт, а потім додатково він отримує російський паспорт й отримує соціальну підтримку і тут, і там, то він збився зі шляху. Я не маю морального права говорити "тьху". Треба повернути цих людей назад, щоб боротися за них. Але я не став би боротися за людей, які вважають себе лише росіянами", – зазначив він.

Раніше Зеленський сказав, що вибори на Донбасі можна проводити лише після деокупації.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: