fbpx
Сьогодні
19:59 02 Гру 2019

В Естонії проходять масштабні кібернавчання НАТО

В Естонії на базі Академії Сил оборони (Тарту) 2-6 грудня відбуваються масштабні кібернавчання НАТО Cyber ​​Coalition, в яких беруть участь представники 27 з 29 країн НАТО, а також 6 партнерів Альянсу – Японія, Алжир, Австрія, Фінляндія, Ірландія і Швеція

Про це повідомляє портал національного телерадіомовлення ERR.

"У понеділок, 2 грудня, в Тарту на базі Академії Сил оборони почалися масштабні кібернавчання НАТО. У навчаннях Cyber ​​Coalition, які пройдуть до 6 грудня, беруть участь представники 27 з 29 країн НАТО, на місці також 6 партнерів альянсу – Японія, Алжир, Австрія, Фінляндія, Ірландія і Швеція", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що навчання Cyber ​​Coalition проводяться в Естонії всьоме.

Країни-учасниці представлять майже 700 фахівців з кібербезпеки, технологів, військових і урядовців, представників бізнесу. Під час навчань розігруватиметься наближений до реальності сценарій кібератаки, щоб у тісній координації одне з одним учасники запобігли її впливу на життєво важливі системи держави, а також відпрацювали взаємодію експертів на внутрішньодержавному і міжнародному рівнях.

Слід зазначити, що Естонія першою з країн НАТО стала жертвою масштабної кібер-атаки в 2007 році. Вона почалася 27 квітня 2007 року під час загострення російсько-естонських відносин, що пов'язане з перенесенням пам'ятника Бронзовому солдату в Таллінні з історичного центру міста на військове кладовище. Скоординована атака хакерів на деякий час вивела з ладу сайти парламенту Естонії, міністерств, банківських установ, засобів масової інформації. Вважається, що ця кібератака була однією з найбільш організованих і наймасовіших в історії Інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: