fbpx
Сьогодні
14:54 02 Гру 2019

Сенсорна кнопка для голосування може з'явитися у Раді уже в 2020 році

Фото Reuters

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається, що облаштування місць народних депутатів у сесійній залі сенсорними кнопками відбудеться вже у 2020 році.

"Я сподіваюся, що сенсорна кнопка в депутатів з'явиться вже у 2020 році. Ми докладемо максимум зусиль для того, щоб це відбулося", – заявив Разумков на брифінгу у Верховній Раді в понеділок.

Він зазначив, що на сьогодні апарат парламенту намагається вирішити це питання без виділення додаткових коштів.

"Сьогодні апарат Верховної Ради опрацьовує це питання, ми шукаємо колег, які зможуть інтегрувати в наявну систему "Рада" додаткову сенсорну кнопку".

За його словами, необхідність використання саме наявної системи ухвалення рішень та інтеграції в неї додаткового обладнання контролю персонального голосування зумовлена відсутністю коштів на її повну заміну.

"Повна модернізація системи – це дорога процедура, і на сьогодні грошей таких у бюджеті немає. Нова система "Рада-4" дійсно якісно та ефективно працює в Київській міській раді, але на сьогодні такі витрати поки що не передбачені. Спробуємо вирішити питання "малою кров'ю", а якщо не вийде, то звертатимемося до уряду з метою виділення додаткових коштів", – розповів голова парламенту.

Він зазначив, що порівняно з попередніми скликаннями випадків неперсонального голосування поменшало, але саме явище не зникло повністю.

Раніше повідомлялося, що "Слуги" не виділили гроші на сенсор для запобігання кнопкодавства.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: