fbpx
Сьогодні
13:40 02 Гру 2019

Після "нормандської зустрічі" Рада розпочне роботу над законопроектом про особливий порядок самоврядування в ОРДЛО

Верховна Рада / Фото Вадима Чуприни

Роботу над новим законопроектом про особливості місцевого самоврядування на території окремих районів Донецької та Луганської областей народні депутати України розпочнуть після переговорів лідерів країн "нормандської четвірки" 9 грудня в Парижі.

Про це говорить голова парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

"Поки що нас не залучають (до роботи над законопроектом). Такого законопроекту я не бачив, і ми, напевно, всі чекаємо на зустріч президента в "нормандському форматі" 9 грудня. Я думаю, що 10-го або максимум 11-го (грудня – ІФ) вже будуть якісь рішення, і для парламенту зокрема. Поки що над таким законопроектом ми не працюємо", – сказав Завітневич.

Голова парламентського комітету також відзначив неприйнятність для Української держави нещодавнього висловлювання глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що Україна має вести переговори про врегулювання ситуації на сході країни з представниками ОРДЛО.

"Позиція не лише моя, а й усіх наших політиків, державних діячів, президента – нам не треба вступати з ними в переговори. У нас Росія – країна агресор, і розмовляти потрібно з Російською Федерацією", – наголосив Завітневич.

31 грудня 2019 року закінчується дія закону про особливості місцевого самоврядування на території окремих районів Донецької та Луганської областей.

Раніше Зеленський заявив, що вибори на Донбасі можна проводити лише після деокупації.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: