fbpx
Сьогодні
23:58 02 Гру 2019

Державний фонд стартапів почав приймати заявки на фінансування: що підтримують

Уряд почав приймати заявки до Українського фонду стартапів з розміров в 440 мільйонів гривень, сума підтримки на один стартап — до 75 тисяч доларів.

Про це заявив Олексій Гончарук на брифінгу для преси.

"В рамках роботи Українського фонду стартапів від сьогодні розпочато прийом заявок на фінансування українських бізнес-проектів на початкових стадіях їхнього розвитку, а саме стадіях pre-seed and seed.

Вже до кінця цього року бізнес-проектам, які пройдуть відбір, ми видамо перші 40 млн грн. Наступного – по 60 млн у квартал, тобто 240 млн в цілому на 2020 рік", — пояснив Гончарук.

Прем'єр-міністр додав, що перший Pitch-event, тобто коротка презентація бізнес-концепцій перед конкурсною комісією, за результатами якої будуть визначені стартапи, які отримують безповоротну фінансову допомогу, має відбутися вже до кінця цього року.

Міністерка фінансів Оксана Маркарова також заявила, що фонд буде максимально далеко від влади.

"Держава має займатися політикою, а адмініструванням повинні займатися люди які зроблять результат без бюрократії.

Найкращий результат фонду буде кількість команд що отримує фінансування і зможе стати успішно комерційними компаніями", – заявила Маркарова.

Фонд надає фінансування у формі грантів, а не за рахунок участі в капіталі. Процес відбору стартапів для надання грантів відбувається на конкурсній основі: компанії оцінює та обирає рада незалежних інвестиційних експертів, пояснили у Міністерстві цифрової трансформації.

Передбачено надання безповоротної фінансової допомоги стартапам на початкових стадіях розвитку – pre-seed та seed. Стартапи на стадіях pre-seed отримуватимуть гранти в розмірі до $25 000, seed – до $50 000. Таким чином, один стартап може отримати фінансування у розмірі до $75 000.

Учасники можуть використати грант на:

  • створення прототипу
  • підтвердження концепції
  • розвиток бізнесу
  • реєстрацію прав інтелектуальної власності,
  • тестування та пілотування розроблених інноваційних рішень/технологій
  • підготовку бізнес-планів для подальшого залучення акціонерного та боргового капіталу
  • комерціалізацію продукту тощо.

За кошти фонду планують видавати грантів на розвиток стартапів у сфері блокчейну, медицини, доповненої реальності та штучного інтелекту.

Подати заявку можна на сайті Фонду.

Довідка. Український Фонд Стартапів (УФС) – це державний фонд, започаткований за ініціативою Кабінету міністрів. Місією фонду є підтримка інноваційних проектів та допомога найталановитішим українським підприємцям створювати успішні глобальні компанії. Фонд надає фінансування у формі грантів, а не за рахунок участі в капіталі. Процес відбору стартапів для надання грантів відбувається на конкурсній основі: компанії оцінюються та обираються радою незалежних інвестиційних експертів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: