fbpx
Сьогодні
21:15 02 Гру 2019

4 з 5 найбільших підприємств-забруднювачів навколишнього середовища в Україні належать Ахметову

За даними Міністерства енергетики та захисту довкілля України, з топ-5 компаній, що найбільше забруднювали довкілля у 2018 року, 4 підприємства належать Рінату Ахметову.

Так, найбільшим забруднювачем довкілля у 2018 році став «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча», який входить до компанії «Метінвест» Ріната Ахметова. За рік завод викинув в атмосферу 226,6 тисячі тонн шкідливих речовин. При цьому, порівняно з попереднім роком, «Меткомбінат імені Ілляча» наростив обсяги викидів шкідливих речовин майже 32 тисячі тонн.

Друге місце у рейтингу найбільших забруднювачів довкілля від Міненерго посіла компанія «АрселорМіттал Кривий Ріг», яка забруднила довкілля 208,23 тоннами шкідливих речовин за 2018 рік. Порівняно з попереднім роком обсяги викидів цією компанією зменшилися на 54 тисячі тонн.

Решта з компаній, які увійшли до топ-5 найбільших забруднювачів довкілля — підприємства «ДТЕК» Ріната Ахметова, зокрема «ДТЕК Західенерго» (Івано-Франківськ), «ДТЕК Східенерго» (Курахове, Донецька область), «ДТЕК Павлоградвугілля» (Павлоград, Дніпропетровська область).

Топ-20 підприємств-забруднювачів повітря

«Із 20 об'єктів, які викидають найбільше забруднюючих речовин в атмосферне повітря, 7 – розташовані у Дніпропетровській області, 5 – у Донецькій, 2 – у Запорізькій, та по 1 підприємству у Івано-Франківській, Львівській, Луганській, Черкаській, Вінницькій, Київській областях. Більшість підприємств – металургійної промисловості та ТЕС», — констатували у Міненергодовкілля.

Знай більше про екологію: підписуйся на наш спецпроект "ЕкоРубрика" в Facebook и Telegram

Дивись також:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: