fbpx
Сьогодні
15:09 01 Гру 2019

В НБУ розповіли, що рівень підроблення українських грошей стабільно низький

Відповідно до вимог часу, Нацбанк модернізує та захищає готівкову національну валюту, робить її сучасною та надійною, а розрахунки з нею – комфортними та зручними. З 2014 року Нацбанк працював над осучасненням гривні та наводив лад у розрахунках.

Про це стало відомо під час преcбрифінгу представників НБУ щодо оптимізації банкнотно-монетного ряду національної валюти, передає UATV.

Як зазначив директор департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко, сьогодні завершується цей багаторічний процес чотирма нововведеннями.

"20 грудня цього року буде введено в обіг монети номіналом 5 гривень, які поступово замінять в обігу паперові банкноти відповідного номіналу. З цієї ж дати в обігу з'являться оновлені банкноти номіналом 50 гривень. 25 лютого 2020 року в обігу з'являться оновлені банкноти номіналом 200 гривень з удосконаленою системою захисту. У ІІ кварталі наступного року в обіг введуть обігові монети номіналом 10 гривень. Точну дату буде повідомлено додатково", – сказав Зайвенко.

Представник НБУ додав, що Центробанк час від час змінює дизайн банкнот, щоб вони були надійними та захищеними. Це мінімізує ризик підробки шахраями. НБУ – не виняток.

"Сучасна система захисних елементів наших банкнот на одному рівні із системами захисту провідних валют світу, наприклад, євро, доларів. Як наслідок, рівень підроблення українських грошей стабільно низький", – додав Зайвенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: