fbpx
Сьогодні
Фото-історія 16:34 01 Гру 2019

У штабі ООС показали чотирьохлапих улюбленців українських воїнів та розповіли їхні історії

Фото facebook.com/pressjfo.news/

Будні на фронті неможливо уявити без чотирьохлапих друзів, які приходять до наших бійців ООС у пошуках чогось смачненького і нерідко залишаються на позиціях.

Про це передає прес-центр ООС.

"Вони приносять чимало користі: коти блискуче справляються з проблемою гризунів, а собаки нерідко попереджають про наближення чужинців. Знайомтесь", – пишуть у штабі.

"ФІШКА"

Фішка

Фото facebook.com/pressjfo.news/

Пес на бойовій позиції – це не просто охоронець території, собаки передчувають ворожі обстріли, чують, коли до позиції підкрадаються диверсанти, здатні знаходити сліди чужинців у повній темряві, та часто спрацьовують там, де не бачить тепловізор. Таких песиків-професіоналів на позиціях гвардійців декілька, і один з них – Фішка.

кіт

Фото facebook.com/pressjfo.news/

– Це наш друг по службі, він, як і ми несе службу цілодобово, його особливість в тому, що хто б не заїжджав, чи не йшов повз нашу територію, одразу сповіщає нас голосним гавкотом. За це й отримав свою кличку, – посміхаючись розповідає нацгвардієць Олег Іванішин, – Він любить обійматись, постійно щось таке утне, що животи рвемо. А ще він дуже любить позувати для фото.

"ВОЛОДЯ"

Володя

Фото facebook.com/pressjfo.news/

– Котик Володя – всім показує, що він тут головний. Навіть і не міг подумати, що таке мале буде всіма керувати – справжній котячий генерал. Бавиться всім чим тільки можна, особливо полюбляє з кращим другом «Фішкою», – розповідає "куратор" пухнастої малечі.

"АВРОРА"

Аврора

Фото facebook.com/pressjfo.news/

Розкішна німецька вівчарка Аврора, названа на честь стародавньої римської богині вранішньої зорі, ні на крок не відходить від своєї хазяйки Марійки, оберігаючи її від найменшої загрози. Пухнасту ще три з половиною роки тому подарував дружині її чоловік, який саме збирався на чергову ротацію в АТО. Час промайнув непомітно – Марійка та Аврора стали найкращими подругами. Сьогодні вони разом несуть службу на одному з блокпостів у районі ООС.

собака

Фото facebook.com/pressjfo.news/

– Не хотілось залишати її комусь на догляд, тому вирішила взяти із собою. Аврора завжди поряд та ходить за мною "хвостиком". Вона дуже комунікабельна, любить, коли їй приділяють увагу, одним словом – справжня дівчинка. Тим не менш, зможе дати відсіч кожному, хто надумає напасти на неї або на мене, – розповідає Марія.

"МАРИНКА" ТА "11 ДРУЗІВ ОУШЕНА"

Фото facebook.com/pressjfo.news/

Дворова собака за кличкою "Маринка" – справжня мати та захисниця. В неї 11 цуценят і багато "підзахисних" в важких бронежилетах .

– Маринка взагалі унікальна собачка, будь-якого чужинця буде тримати біля входу, аж доки ми не дозволимо, – розповідає нацгвардійка батальйону ім. Кульчицького з позивним "Вітамінка". – А ще – це наша нічна варта – тільки щось, десь зашелестить, вона одразу показує напрямок.

цуценята

Фото facebook.com/pressjfo.news/

Окремою сторінкою історії є 11 цуценят Маринки, які можуть запросто розвеселити навіть найсуворішого воїна – вони кумедні, смішні і здатні принести радість кожному і весь час намагаються щось поцупити і погризти.

На позиціях Бригади швидкого реагування НГУ волохаті улюбленці почуваються, як удома. Тут їх не лише годують, але і рятують їхнє життя. Так, нещодавно вояки врятували кицьку, що підірвалася на розтяжці – їй вилікували пошкоджену осколками ділянку голови.

собака

Фото facebook.com/pressjfo.news/

А боєць з позивним "Рок-н-рол" опікується цілою родиною тварин. Коли чотирилапі почали важко хворіти, Рок-н-ролл зі своїми побратимами знайшли ветеринара і прищепили маленьких друзів від небезпечних хвороб.

собачка

Фото facebook.com/pressjfo.news/

Не обійшлось і без жахливих історій. Як розповідають бійці, тварини інколи бігають і на "той бік".

Це небезпечно, адже чотирилапі нерідко гинуть на ворожих протипіхотних мінах та СВП, які всупереч правилам активно використовуються російськими терористами.

Крім того, нацгвардійці розповідають і про випадки жорстокого поводження з тваринами. Так, нещодавно на тимчасово окупованій території окупанти прив'язали собаку до дерева та повісили їй на шию ліхтарика. Нелюди сподівалися, що нацгвардійці відкриють по ній вогонь, сприйнявши за одного з "іхтамнєтів", і тим самим розкриють розташування своїх вогневих засобів.

"Але наші бійці зрозуміли, з чим мають справу, і тваринка не постраждала. Що ж до тих, хто над нею знущався, то вони неодмінно отримають відплату за свої вчинки – у цьому переконані бійці Національної гвардії України. Адже закони карми працюють однаково для всіх. То виходить, що маленькі помічники та друзі гвардійців можуть бути і гарною компанією, коли їм сумно, і водночас хорошою підтримкою, коли їм важно. Разом до перемоги! Слава Україні!", – резюмують в ООС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: