fbpx
Сьогодні
22:56 01 Гру 2019

Скалецька роз'яснила, як працюватимуть госпітальні округи

Міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька розповіла, як працюватимуть госпітальні округи.

Про це вона сказала hromadske.

"Одна область — це один госпітальний округ. Це дає можливість подивитися, як виглядатиме мережа закладів, не нав'язана кимось, а з розрахунків — доїзду, отримання швидкої медичної допомоги… Ми будемо бачити, де потрібно доінвестувати на обладнання з певних державних програм.

Наприклад, на наступний рік в бюджеті зі спеціального фонду заплановано будівництво 25-30 сучасних приймальних відділень екстреної меддопомоги з усім необхідним обладнанням і можливостями. Ми будемо дивитися, де вони найнеобхідніші.

Вводиться багато нових термінів — госпітальний округ, багатопрофільна лікарня — які необхідно описати і роз'яснити. Але я би хотіла, щоб більше дискусії для громадян велося не про те, яка буде назва, а про те, що ми створюємо умови, за яких не треба буде думати: а куди ж поїхати? А як дістатися до якогось лікаря? А як через дзвінки, через когось знайти вихід на обласну лікарню, бо там краще?

Ми повинні зробити так, щоб у всіх лікарнях, до яких буде доступ і контракт з Нацслужбою, однаково всюди була якість", – пояснює міністерка.

Нагадаємо, Гончарук назвав топ-11 успіхів тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: