fbpx
Сьогодні
22:19 01 Гру 2019

Гончарук назвав топ-11 успіхів тижня: чим похвалився

Фото kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук назвав топ-11 успіхів Кабміну, досягнутих цього тижня.

Про це він написав у Facebook.

"Ухвалили програму медичних гарантій, яка запрацює з 1 квітня 2020 року. Держава фінансуватиме витрати за надання всіх видів допомоги: екстреної, вторинної (профільний лікар), третинної (онкологія, СНІД, ускладнення після операцій), паліативної (невиліковні хвороби), а також медичної реабілітації. Щоб це працювало, до медичні заклади мають укласти договори з Національною службою здоров'я", – розповідає він.

І визначає топ-11 успіхів:

✅ Запровадили програму «Гарантована ціна на газ», що захистить людей від її коливань. За розрахунками, ціна на газ буде на 7% нижчою від тогорічної!

✅ Спрямували Фонду соціального страхування додаткові 1,4 млрд гривень на виплату в 2019 році лікарняних за тимчасовою втратою працездатності, через вагітність та пологи, а також на виплати на поховання.

✅ Запроваджуємо госпітальні округи для того, щоб пацієнти мали доступ до якісної та спроможної мережі медичних закладів.

✅ Збільшили на наступний рік фінансування урядової програми «Доступні ліки»! Більше того, запрацював новий онлайн-інструмент! Усі аптеки, що долучені до програми та знаходяться в радіусі 7 км від медичного закладу – за посиланням: http://texty.org.ua/d/2019/medical_reform/#/apteky

✅ Перерозподілили кошти на ліквідацію заборгованості зарплати лікарям та вчителям через неефективний розподіл на місцях.

✅ Додали кошти до урядової програми «Лікування за кордоном» на цей рік.

✅ Ухвалили чотири державні стратегії у сфері громадського здоров'я, направлені на профілактику, щоб люди менше хворіли.

✅ Беремося за модернізацію шкіл: масштабний ремонт їдалень, обладнання для спецшкіл та навчально-реабілітаційних центрів, належні санітарно-гігієнічні умови. Придбаємо нові шкільні автобуси для учнів у селах. На це Уряд передбачив 1,1 млрд гривень. І це до кінця 2019 року.

✅ Виділили майже 801,6 млн гривень на сучасне обладнання та технології для школярів — зокрема, STEM-лабораторії, у яких учні вивчатимуть природничі науки.

✅ Ветерани АТО/ООС та ВПО — у постійному фокусі Уряду. Саме для них ми реалізовуємо пільгову програму купівлі житла — довгостроковий державний кредит під 3% річних до 20 років.

✅ Уряд ухвалив проект закону, в разі ухвалення якого трудові книжки буде переведено в електронний формат. Це спростить усім життя, полегшить пошук та оформлення на роботу. Упевнено рухаємося в напрямку цифровізації процесів.

"Україна матиме власну стратегію переходу на відновлювану енергетику до 2050 року. Ми її почали розробляти. Активно йде процес приватизації. За 108,5 млн грн на аукціонах продано 3 державні об'єкти. Ведеться робота і щодо тих 415 об'єктів із 500, які Уряд нещодавно передав до Фонду. Оголошено міжнародний тендер на здійснення аерофотозйомки всієї території України, яку мають оцифрувати повністю вже наступного року! Кадастри і топографічні карти матимуть достовірні дані про території. Держгеокадастр активно займається наповненням баз даних — за 3 місяці на публічній кадастровій карті з'явилося 6 нових інформаційних шарів! Загалом уже маємо відомості про 20,9 млн земельних ділянок — загальною площею 43,8 млн га", – деталізує прем'єр-міністр.

Нагадаємо, Гончарук анонсує програму фінансування українських стартапів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: