fbpx
Сьогодні
09:54 30 Лис 2019

Закревська: Дедлайн по створенню управління з розслідування справ Майдану - 1 січня

Фото Цензор.Нет

Адвокатка сімей Небесної Сотні Євгенія Закревська розповіла про те, який процес необхідний для продовження розслідувань справ, пов'язаних з подіями під час Революції Гідності

Про це вона розповіла в ефірі Еспресо.TV.

"В парламенті ще не ухвалені рішення, погоджено відповідну правку в комітеті. Тепер потрібно її ухвалити в парламенті. Після цього, якщо закон про ДБР взагалі буде прийнято в редакції, яка пропонується комітетом, то там до президента перейде повноваження щодо зміни структури ДБР і відповідно потрібно змінити структуру, створити там управління у справах Майдану, це не 25 і не 50, а щонайменше 70 людей, які займалися виключно справами, які переходять до ДБР і власне перевести туди людей і на решту вакантних посад оголосити і провести конкурс", – сказала Закревська.

Вона сказала, що на всі процедури є дуже стислий проміжок часу.

"Дедлайн щодо створення цього управління, переведення туди слідчих – це 1 січня, тому що з цього моменту починає працювати Офіс генерального прокурора, а це значить, що слідчих на цей момент не залишиться і переводити буде вже нікого, і це, насправді,дуже стислі терміни, це не так просто, як всі думають", – розповіла адвокатка.

Вона сказала, це довгий процес з багатьма складовими.

"Це питання підписання відповідного указу президентом, далі це погодження мінфіном і так далі. Це доволі довгі бюрократичні процедури, які ще не почались, які розблокує виключно прийняття цього закону. Насправді з прийняттям цього закону, указ щодо зміни структури вже може бути почато.Тут немає перешкоди, але не раніше, тому що до цього моменту, цей процес розпочатися не може", – підсумувала Закревська.

Нагадаємо, 21 листопада  адвокат Закревська оголосила голодування в прямому ефірі через зупинення розслідувань справ Майдану.

Раніше Закревська розповіла, що 26 листопада відбулася зустріч у Кабміні з Прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком та потерпілими й родинами загиблих на Майдані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: