fbpx
Сьогодні
21:37 30 Лис 2019

У Німеччині тисячі людей заблокували дороги та залізничні колії з вимогою відмовитися від видобутку вугілля

Близько чотирьох тисяч активістів громадського руху Ende Gelände («На цьому все») вийшли на протести з вимогою зупинити видобуток камʼяного вугілля в карʼєрі в Лаузіце, де продовжують видобувати буре вугілля.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Ми рішуче вимагаємо негайного припинення видобутку вугілля. Ми переживаємо критичний момент, вікно можливостей для припинення кліматичної кризи швидко закривається. Але у нас все ще є надія: сьогодні ми беремо ситуацію з відмовою від вугілля в свої руки і своїми тілами блокуємо цей шлях руйнування», — зазначив представник Ende Gelände Джонні Паркс.

У Німеччині тисячі людей заблокували дороги та залізничні колії з вимогою відмовитися від видобутку вугілля

Екоактивісти блокують дороги та залізничні колії з вимогою припинити видобуток вугілля у Рейнському буровугільному басейні.

Шахта Яншвальде вважається однією з найбільш забруднюючих шахт у Європі.

"Ми хочемо сьогодні своїм протестом показати, що цю шахту потрібно закрити", – сказав Паркс.

У Німеччині тисячі людей заблокували дороги та залізничні колії з вимогою відмовитися від видобутку вугілля

Як стверджують у владі Бранденбургу, під час демонстрації на шахті Яншвальде виникла сутичка між поліцією та протестуючими. Троє офіцерів отримали незначні травми.

Активісти застосували насильство, щоб прорватися через поліцейську лінію на демонстрації на шахті "Юнайтед Шлехайн", що розташована поблизу міста Лейпциг.

Варто зазначити, що 21 грудня 2018 року в колишньому шахтарському містечку Ботропе закрилася остання в Німеччині вугільна шахта Prosper-Haniel. Згідно з вимогами знизити споживання природних ресурсів Німеччина прийняла рішення залишити видобуток вугілля тільки в карʼєрах і розрізах. Відсутню кількість викопного палива планується постачати з Росії. Повна відмова від вугілля планується в 2038 році.

Група критикувала план дій уряду Німеччини щодо клімату, заявивши, що плани припинення видобутку вугілля до 2038 р. не є адекватними для вирішення поточної кризи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: