fbpx
Сьогодні
13:49 30 Лис 2019

Танкер "Делфі" можуть розрізати на місці, де він затонув

Танкер "Делфі", який перевернувся поблизу Одеси, не становить небезпеки для навколишнього середовища. Прибирати його із берегової смуги не поспішають

Про це повідомляє "Думська".

"Одразу після аварії в акваторії Чорного моря поблизу пляжу "Дельфін" із танкера вилилися нафтопродукти. У перші дні після аварії екологи заявили про перевищення припустимої норми у 150 разів. Така ситуація тривала майже тиждень,— до 28 листопада. Відповідно до українського законодавства, усунути наслідки аварії мали співробітники одеського порту",—розповідає виконуючий обов'язки начальника адміністрації Одеського морського порту Деніс Карпов.

Офіційно поліція Одещини розслідує аварію танкера за статтею порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту.

"На береговій смузі були поставлені 140 метрів сорбуючих бонів. І наразі триває операція щодо установки бонів вдовж цього судна. У разі, якщо буде якась течія, це все залишиться у боновій огорожі",— говорить Карпов.

Точної дати, коли танкер приберуть з території міського пляжу, Денис Карпов не називає. За його словами, в першу чергу, необхідно обстежити корпус судна. Робитимуть це водолази порту. В адміністрації морських портів не виключають, що танкер доведеться розрізати на місці. Але підкреслюють: з танкером нічого не робитимуть, доки на зв'язок не вийде судновласник.

Нагадаємо, через погані погодні умови, відсутність палива, електроживлення та незадовільну експлуатацію судно знесло вітром до акваторії Одеського порту.

Екіпаж танкеру, який перекинувся під Одесою, врятований.

Раніше повідомлялося, що ліквідувати екологічне лихо заважає шторм.

Також ми запитали у експерта докладно, у чому екологічна загроза аварії танкера під Одесою та що робити.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: