fbpx
Сьогодні
10:56 30 Лис 2019

Милованов заявив, що за 20 років мораторію половину землі вивели із держвласності

З 1999 року з власності держави вивели половину землі сільськогосподарського призначення.

Про це під час презентації використання супутникових даних та штучного інтелекту для боротьби з тіньовим ринком землі розповів міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, передає УНН.

"За документами, на 1999 рік було 1,3 мільйона гектарів. Ми зараз проводимо інвентаризацію, закінчуємо інвентаризацію сільськогосподарської землі у власності держави – це державні підприємства, міністерства, і таке інше. Ми бачимо, що по максимуму ми знайдемо 600-700 тисяч гектарів. Це означає, що за останні 20 років, поки існував мораторій землі, насправді половина землі державної сільськогосподарського призначення була виведена якимось чином з власності держави", – сказав Милованов.

Міністр також наголосив на тому, що є несправедливим, що політики можуть займатися земельними оборудками.

"За 20 років кудись зникли з власності держави 700-800 тисяч гектарів. Це два Ізраїлю. Тому що в Ізраїлі 300 тисяч, якщо я не помиляюсь, гектарів землі сільськогосподарського призначення. От два Ізраїля за 20 років кудись, комусь перейшли. Справедливо, чи не справедливо, це питання до правоохоронних органів", – додав Милованов.

Раніше в уряді назвали області, де найбільше незареєстрованих сільськогосподарських земель.

Нагадаємо, Верховна Рада у першому читанні проголосувала за проєкт закону № 2178-10 щодо скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі.

Також Рада підтримала продаж землі через Інтернет в першому читанні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: