fbpx
Сьогодні
22:31 30 Лис 2019

Facebook вперше позначив фейковий пост

Соціальна мережа Facebook вперше позначила публікацію опозиційного видання States Times Review позначкою «недостовірна інформація» після вимоги Міністерства інформаційної політики Сінгапуру.

Про це повідомляється на сайті відомства.

«Згідно із законодавством, Facebook повідомляє, що уряд Сінгапуру називає дану публікацію фальшивою. У Facebook і деяких інших інтернет-платформ виникли технічні проблеми щодо негайного виконання вимог уряду країни, але всі вони зобовʼязалися співпрацювати з владою», — зазначено в повідомленні міністерства.

Так, соцмережа вимагала від States Times Review внести правки в статтю, де розповідалося про те, що політик Бред Бойєр перебуває під слідством і заарештований. Поліція спростувала цю інформацію.

Довідка

Сінгапурський політичний діяч британського походження, раніше виступав з викриттям керівної партії «Народна дія», а також засумнівався в незалежності державних інвестиційних фондів Temasek Holdings і GIC, заявивши про вплив сінгапурського уряду на компанію. Йому довелося відкоригувати відповідний пост у Facebook.

Зазначимо, що 2 жовтня в Сінгапурі набув чинності закон про боротьбу з фальшивою інформацією. За словами міністра внутрішніх справ Касівісванатана Шанмугама, завдяки закону уряд країни зможе контролювати поширювану в інтернеті неправдиву інформацію, яка може нанести серйозної шкоди Сінгапуру. Порушення передбачає штраф у розмірі 1 млн сінгапурських доларів ($738 тис.) або увʼязнення на термін до 10 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: