fbpx
Сьогодні
16:54 29 Лис 2019

Усю України оцифрують вже наступного року, - Гончарук

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що усю територію України оцифрують вже наступного року.

Про це він написав у Facebook.

Він підкреслив, що міжнародний тендер на здійснення такої аерофотозйомки вже оголошено.

"Це означає, що Україна матиме якісні й точні 3D-моделі лісових масивів, виробничих споруд, а також класифікації будівель, рослинності, ліній електромереж та багато іншого. Уся зібрана інформація стане в нагоді в рамках запуску земельної реформи — кадастри природних ресурсів і топографічні карти матимуть достовірні дані про території. Їх використовуватимуть і в проектуванні українських доріг. Це здешевить процес і зекономить час на будівництво, натомість – якість лише зросте. Завдяки аерофотозйомці можна буде ефективно зрошувати землі, що позитивно вплине на врожайність. Окрім того, держава зможе попереджати наслідки й ефективно реагувати в разі складних погодних ситуацій – затоплень, повеней, землетрусів", – обіцяє Гончарук.

У Кабміні очікують на потужний економічний ефект.

"Інвестори зможуть легко проектувати об'єкти, вкладати гроші в українську інфраструктуру. Адже щоби збудувати щось на землі, необхідно отримати дозвіл. А для цього держава повинна бодай мати інформацію про певну ділянку території! Цим активно і займається Держгеокадастр. За 3 місяці на публічній кадастровій карті з'явилося 6 нових інформаційних шарів! Загалом уже маємо відомості про 20,9 млн земельних ділянок — загальною площею 43,8 млн га", – заявив прем'єр.

Гончарук зазначив, що важливим напрямком роботи служби є і державний контроль за використанням та охороною земель.

"Лише цього тижня здійснено 755 перевірок. Результат — виявлено 301 порушення земельного законодавства! Обсяг заподіяної шкоди сягає 1 млн гривень, із яких до бюджету в добровільному порядку відшкодовано майже 700 000 грн", – підкреслив він.

Також прем'єр-міністр хоче побудувати "якісні дороги" за 3-5 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: