fbpx
Сьогодні
11:06 29 Лис 2019

Українці заснували найбільше компаній онлайн в Естонії за 5 років

Першу карту е-резидента Естонії отримав британський журналіст 1 грудня 2014 року, а через 5 років українці стали лідерами програми за кількістю компаній. До п'ятиріччя e-Residency, пресслужба естонської урядової програми підготувала п'ять фактів про неї.

Українці в лідерах

Українці — перші за кількістю компаній, зареєстрованих через e-Residency та треті за кількістю її учасників, після Фінляндії та Росії. З 2014 по 2019 рік майже 4 тисячі українських громадян отримали статус е-резидента Естонії та відкрили близько 900 європейських фірм. Вони переважно у сфері IT, консалтингу, маркетингу та логістики.

Бізнес без кордонів та онлайн

e-Residency дозволяє заcнувати європейську компанію в Естонії та управляти нею повністю онлайн. З будь-якої точки земної кулі можна відкрити бізнес та корпоративний рахунок, провести платежі, укласти договір чи скористатися естонськими сервісами.

Понад 60 тисяч учасників

За п'ять років e-Residency об'єднала майже 63 тисячі підприємців зі 162 країн світу, які заснували понад десять тисяч компаній. А у 2016 році Ангела Меркель теж стала учасницею програми і 11 867-м електронним резидентом.

Причина у масштабуванні

58% підприємців приєднуються до e-Residency щоб глобалізувати власний бізнес та отримати доступ до стартап-екосистеми Естонії.

21 країна відсвяткувала 5 років e-Residency

У період з 25 листопада по 1 грудня день народження святкуватимуть у 23 містах світу: від Нью-Йорка та Сеула до Києва та Лондона. Завершенням марафону стане грандіозна подія, що відбудеться вже 30 листопада у Таллінні за участю президентки Естонії Керсті Кальюлайд.

Читайте також, які нововведення за листопад здійснило Міністерство цифрової трансформації.

Нагадаємо, очільник Мінцифри впевнений, що Україна за 5 років стане світовим лідером за діджиталізацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: