fbpx
Сьогодні
19:55 29 Лис 2019

США можуть ввести санкції проти України

"Укроборонпром" може потрапити під пакет антиросійських санкцій через продаж ПАТ "Мотор Січ" китайцям.

Про це голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв заявив у інтерв'ю Радіо НВ.

За словами Терентьєва, в разі участі концерну "Укроборонпром" в угоді про купівлю ПАТ Мотор Січ китайськими компаніями "Skyrizon" і "Xinwei", США можуть накласти санкції на підставі того, що китайські компанії беруть участь в поставках підсанкційним російським корпораціям.

"Можна опинитися в повністю абсурдної ситуації, коли китайська сторона разом з Укроборонпромом отримала б контроль над цим підприємством. При цьому США можуть знайти підтвердження того, що китайська сторона присутня в ланцюжку поставок "Вертольотам Росії" – і виникне кафкіанська ситуація, коли Укроборонпром і Мотор Січ виявляться в американських антиросійських санкціях" – припустив чиновник.

Терентьєв розвинув думку та допустив, що в такому випадку виникає нова загроза – під санкції можуть потрапити і всі компанії, пов'язані з Укроборонпромом, зокрема державні банки.

Він наголосив, що і підприємству, і державі варто було б врахувати ці ризики, укладаючи угоду.

"Якщо українська сторона свідомо приймає рішення відмовитися від співпраці з китайцями за цим проєктом, то повинні бути прийняті рішення, як на рівні Укроборонпрому, так і на рівні уряду" – додав він.

Нагадаємо, Абромавічус розповів на якому етапі знаходиться угода про купівлю "Мотор Січ".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: