fbpx
Сьогодні
09:25 29 Лис 2019

Разом з Закревською голодують вже 16 людей через зупинку слідства у справах Майдану: як можна підтримати

Фото Цензор.Нет

Адвокат родин Небесної Сотні Євгенія Закревська голодує вже 8 днів через зупинку слідства у справах Майдану та пропонує флешмоб.

Про це вона написала пост.

"50 кг (її вага). Це вже критична межа. Не для мого здоров'я. Ні. Справа в тому, людям з вагою нижче 50-ти кг не можна бути донорами. В них не беруть кров (окрім як на аналізи). А я періодично здаю кров. І те що я не зможу це робити мене серйозно пригнічує.

Давайте ті, хто хочуть підтримати мене і наші вимоги не будуть голодувати, а підуть і здадуть кров за мене. Наприклад у військовий госпіталь. Чи онкохворим дітям. Напишуть про це пост. І передадуть челендж ще двом людям? Це насправді буде корисніше і для вас і для інших і це дуже сильно мене підтримає. Це буде такий мій флешмоб".

Разом з  Закревською голодують вже 16 людей з різних міст України (журналісти, волонтери, родичі вбитих на Майдані).

Далі Закревська описала останні новини у справах Майдану:

"Сьогодні в ефірі програми "Зворотній відлік" Олександра Устінова (депутатка від "Голосу" – ред):

1) Зазначила що збільшення штатної чисельності в ДБР, на 100 осіб, передбачене законопроектом 2116, планується саме для створення Управління у справах Майдану. (і це гарна новина, відтак окрім переведення слідчих з УСР, можна буде укомплектувати повноцінне управління, оголосивши окремий конкурс)

2) Є загроза, що у вівторок 3.12.2019 ВР не проголосує за цей Закон вцілому саме через правку про звільнення Труби і перезапуск ДБР. Бо частину голосів за поправку дала фракція, яка ймовірно не буде голосувати за закон – ЄС. І далеко не всі Слуги на це погоджуються. І це – погана новина. Тому що як неголосування Закону, так і залишення Труби – заглиблює прірву, куди занурюється слідство…

Комітет з правоохоронної діяльності підтримав правку, яка дозволить перевести слідчих управління спецрозслідувань в ДБР.

На засіданні комітету Генеральний прокурор зазначив про підготовку до слідчих експериментів і це – хороша новина. (але поки не почали)

І генеральний прокурор і голова комітету Денис Монастирський висловили впевненість, що до 1 січня 2020 (початок роботи Офісу Генерального прокурору) в ДБР може бути створено Управління у справах Майдану і туди будуть переведені слідчі.

Нагадую, в середу прем'єр-міністр України на зустрічі потерпілих із Кабміном також запевнив, що в ДБР буде створено повноцінне управління по справах майдану до Нового Року.

Тобто за найоптимістичнішим сценарієм, якщо 1.01.2020 слідчих не звільнять, не заберуть в інші підрозділи, а дійсно переведуть в ДБР, де буде створено управління у справах Майдану з достатньою кількістью штатних одиниць (нестачу яких можна буде набрати за конкурсом) – провал у розслідуванні триватиме в такому випадку буде два місяці.

Як можна підтримати:

  • Написати, зателефонувати, тегнути знайомих депутатів. Вимагати найшвидшого прийняття закону про зміни до закону про ДБР вцілому з врахуванням поправки про переведення слідчих.
  • Вимагати швидкого створення управління у справах Майдану в ДБР штатною чисельністю в 100 одиниць
  • Підписатись на сторінку Адвокатська дорадча група / Advocacy Advisory Panel, читати шарити анонси судових засідань на тиждень, фідбеки з засідань, матеріали ЗМІ, цікаві події.
  • Підписатись на телеграм-канал.  Там ми публікуємо анонси судових засідань у справах Майдану на кожний день і купу іншої цікавої інформації.
  • Приходити на судові засідання. Поширювати інформацію.

Нагадаємо, 21 листопада  адвокат Закревська оголосила голодування в прямому ефірі через зупинення розслідувань справ Майдану.

Раніше Закревська розповіла, що 26 листопада відбулася зустріч у Кабміні з Прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком та потерпілими й родинами загиблих на Майдані.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: