fbpx
Сьогодні
11:41 29 Лис 2019

Підприємство з Києва сприяло "Кримському содовому заводу" в незаконному видобутку корисних копалин

Прокуратура Автономної республіки Крим спільно з органами правопорядку автономії припинила схему незаконного видобутку корисних копалин, яку організувало київське підприємство.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Криму, слідство встановило, що підприємство, яке розміщується в Києві, сприяло "Кримському содовому заводу" в незаконному видобутку корисних копалин загальнодержавного значення. Сприяння полягало в забезпеченні роботи гідротехнічної споруди, що розміщується біля адміністративної межі з тимчасово окупованою територією АР Крим. У спорудженні працювали шість промислових насосів, які перекачували "кондиційну ропу" з центральної та західної частини озера Сиваш для содового заводу.

Внаслідок цього завод незаконно, без отримання відповідних дозволів від Державної служби геології та надр України, здобував ропу, яка використовувалася для виготовлення продукції.

Правоохоронці здійснили низку обшуків у київському офісі підприємства і на гідротехнічному спорудженні. В результаті було виявлено та вилучено велику кількість документів, що підтверджують незаконну діяльність підприємства. Слідство триває, вирішується питання про пред'явлення підозр.

За інформацією "УП", йдеться про київське ТОВ "Геомоніторинг", яке переганяло ропу на "Кримський содовий завод".

Раніше повідомлялося, що ФСБ затримала у Севастополі росіянку, яка підозрюється у шпигунстві на користь України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: