fbpx
Сьогодні
12:34 29 Лис 2019

Нотаріуси найближчим часом зможуть реєструвати шлюби і розлучення

Денис Малюська

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що нотаріуси вже найближчим часом можуть отримати право реєструвати шлюби і розлучення.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Подолання рейдерства – було і залишається важливою ціллю Мін'юсту, яку можна реалізувати за досить короткий строк, повідомив міністр юстиції України під час презентації "To do list" (плана дій – ред.) Мін'юсту.

За його словами, за перші місяці роботи було реалізовано 12 пунктів із 22 дорожньої карти з протидії рейдерству.

"У нас є 3 напрями, за якими ми боремось з рейдерством. Перший – це перезавантаження персоналу. Другий – удосконалення законодавства, яке містить багато прогалин та недоліків. Третій – розбудова ІТ інфраструктури: впровадження ризик модулів, MobileID та інших сучасних технологій, що знизить ризики незаконного втручання людини в систему», – наголосив Денис Малюська.

На відміну від боротьби з рейдерством реформа нотаріату є менш складною. Наразі Мін'юст працює із Верховною Радою, аби розширити перелік функцій, які виконують нотаріуси. Наприклад, нотаріуси вже найближчим часом отримають право реєструвати шлюби і розлучення.

Так само, як і в сфері держреєстрації, у сфері нотаріату на часі впровадження сучасних технологій: Е-нотаріату, електронного документообігу, засвідчення web-сторінок.

Також у пріоритеті Міністерства – імплементація положень Кодексу України з процедур банкрутства, забезпечення належної якості безоплатної правової допомоги, створення ефективної системи медіації, відновного правосуддя, третейських судів та арбітражів, конкурентних державним судам, збільшення впливу приватних експертів на розробку методик і прийняття рішень у судово-експертній діяльності.

Раніше повідомлялося, що уряд пропонує позбавити українців необхідності пред'являти чиновникам чеки про оплату.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: